banner marshal garden
Sănătate

Scapă de depresie fără medicamente

Depresia este cu siguranță mai mult decât o stare proastă. Poate avea efecte negative asupra poftei de mâncare, asupra somnului sau obiceiurilor sociale. Chiar dacă pare un drum fără ieșire, există speranță. Deși cea mai frecventă cale pentru a trata depresia sunt medicamentele, sunt multe alte metode, naturale pentru a-ți restabili echilibrul.

Cinci pași pentru a depăși depresia fără medicamente:
– Terapia

Este cel mai comun mod de a trata depresia, fără medicamente. Așadar, dacă simți că ceva este în neregulă cu tine, fă-ți o programare la psiholog. Chiar dacă nu îți va rezolva problemele, te va ajuta să descoperi instrumentele de care ai nevoie pentru a depăși momentul. Trebuie să înțelegi că nu trebuie să mai rămâi blocată.  O dată ce ai făcut primii pași, nu te vei mai simți atât de descurajată.

–Fă sport în mod regulat

In cazul în care nu ai grijă, în mod adecvat, de corpul tău, nu poți depăși depresia, natural. Practicarea sportului, în mod regulat te va ajuta să te simți mai bine. Nu trebuie să fie ceva intensif. Poți începe cu exerciții de aerobic, dimineața.

– Petrece mai mult timp în natură 

Când ești deprimat, ai tendința de a te ascunde de lume. Totul în jurul tău îți pare neprietenos și împotriva ta. Dar timpul petrecut în aer liber are beneficii incredibile. Lumina soarelui are un rol pozitiv în secreția de serotinină și dopamină iar acest lucru te va ajuta să nu te mai simți captivă în problemele tale.

– Practică meditația

Depresia te poate face să te simți captivă în propriile gânduri. Este simplu să lupți împotriva gândurilor, dar poate fi un gest inutil. Cu cât încerci să reziști mai bine gândurilor, cu atât mai puternice devin. Poți încerca meditația. Tot ce ai nevoie este să observi gândurile, fără să judeci.

– Mănâncă sănătos

Un corp sănătos înseamnă o minte sănătoasă. În cazul în care nu ai o dietă echilibrată, îți poți accentua starea depresivă. Dieta echilibrată presupune carbohidrați compexi, fructe și legume. Nu sări peste micul dejun și bea cât mai multă apă pe parcursul zilei. Vei fi uimită de rezultate.

 – Dormi 

Dacă suferi de depresie cu siguranță ai probleme cu somnul. În funcție de tipul de depresie de care suferi este posibil să dormi prea puțin sau prea mult. Încearcă să îți creezi reguli clare de somn și să te asiguri că dormi 8 ore pe noapte.

Sursa: positivethingsonly.com

Femei de 10 pe Facebook