Frumusețe

Greșelile în vestimentație pe care le fac femeile, după ce împlinesc 45 de ani

 

Ce NU trebuie să facă o femeie “coaptă”, împlinită și sigură pe sine, și care a depășit vârsta de 45 de ani? 

1. Să nu se tundă scurt! 

Cine naiba o fi spus că tunsoarea scurtă întinereste? Desigur, sunt și persoane pe care le întinerește, dar celor mai multe chiar le dăunăează! Așa că vă propunem să experimentați diferite tunsori, pentru a o găsi pe cea care vă stă cel mai bine. De asemenea, mergeți frecvent la coafor și ocupați-vă de sănătatea  parului vostru. 

2. Să nu aleagă haine bătrânicioase!

Unele femei decid că, la 45 de ani tinerețea s-a sfârșit, că nu mai e cazul să poarte blugi mulați și geci fancy și că e cazul să cumpere câte un palton gri lălâi, cu o croială care să ne amintească de mama mare. Ba, le mai vezi si cu câte  o fustă lungă pâna-n podele și o bluză sintetică, cu un print ciudat.  Evitați, așadar, să vă cumpărați haine de pensionari! 

3. Nu purtați nici haine de puștoaice

Există și  situația inversă : să începeți să va îmbrăcați ca și cum abia ați împlinit douăzeci de ani. Tricouri cu inscripții idioate, fuste mini, bluze cu buricul gol, colanți. Sunt haine care nu vă vor întineri ci, dimpotrivă, vor sublinia și mai tare neconcordanța dintre vârstă și stil. Veți arăta de 100 de ori mai bine, dacă veți opta pentru haine elegante și decente. Puteți  să vă inspirați din stilul lui Sharon Stone, Cate Blanchett , Cindy Crawford. 

4. Nu fiți obsedată de trenduri

Iată încă o greșeală frecventa a femeilor de peste 45 de ani : ele încetează să mai fie la curent cu moda. E de inteles că nu aveți timp să citiți portalurile la modă, însă n-ar strica să vă vărâti nasul, chiar și în fugă, prin revistele de modă. Majoritatea trendurilor nu au limită de vârstă. Spre exemplu : fusta plisată se potrivește oricarei femei! Da, numai că in cazul dvs trebuie optat pt o lungime midi. 

 5. Nu vă ascundeți calitățile

     Uitați de hainele-sac, largi și care vă ascund silueta! Acceptati-va așa cu  sunteți, scoateți-vă în evidența calitățile. Ascundeți-vă șoldurile sub rochii midi evazate, scoteți-vă talia în evidență cu ajutorul unor curelușe mai groase sau mai subțiri, purtați jachete mulate pe talie și bluze în V. Puneți-vă în valoare silueta și incercați să fiți sexi. 

6. Nu ignorați tocurile! 

    Nu uitați ca, cu vreo 5 ani în urmă, incă mai alergați de acasa spre serviciu, de la serviciu la grădiniță, de la grădiniță la supermarket,  pe niște tocuri impresionante. Nu e în regulă să considerați acum , deodată, că tocurile vă sunt incomode și e și mai de condamnat dacă brusc veți considera că adidașii sunt încălțămintea ideală.  Desigur, a purta tocuri in fiecare zi nu este chiar indicat, însă există și alte variante cochete și elegante, cu tocuri ceva mai mici, inclusiv balerini. Însă nu trebuie să purtați tocuri numai și numai la evenimente speciale. Orientați-vă spre pantofi din piele naturală și tocuri comode și purtați-i măcar odata pe saptămână. 

7. Nu vă cumpărați lenjerie intimă ieftină

O femeie coapta își poate permite câteva seturi de lenjerie intimă de calitate. Ok, nu vorbim de 20 de bucăți, dar măcar câteva. O lenjerie intimă bine aleasă vă modelează și silueta. Dacă nu aveți fonduri pentru a vă cumpăra Victoria’s Secret, intrați în magazine mai ieftine, însă de calitate. De exemplu, brandul Intimissimi. 

8. Nu evitați să vă familiarizați cu tehnica machiajului pentru vârste adulte

După 40 de ani, pielea noastră se modifică : apar ridurile, petele pigmentare, pielea devine din cale-afară de uscată sau foarte grasă. E bine dacă sunteți abonata saloanelor de cosmetică și vă luptați cu semnele îmbătrânirii folosind mijloace moderne. Dar e bine să învățați să vă și machiați adecvat, și veți reuși să arătați cu 10 ani mai tânără. 

E bine să vă consultați cu un expert make-up: el vă va sugera ce produse cosmetice să folosiți, cum să le folosiți, ce trebuie să conțină trusa voastră de farduri și ce trebuie să eliminați din ea. 

Sursa : yarokurayu.ru 

Publicitate