Nutriție

Câtă apă trebuie să bei pentru a slăbi?

Apa este un element foarte important din foarte multe puncte de vedere. Apa este responsabilă cu funcționarea optimă a organismului, reglează temperatura organismului, ajută digestia, transportă oxigenul și nutrienții în celule, dizolvă minerale, protejează organismul și țesuturile.
Vă întrebați dacă apa vă poate fi de folos în încercarea de a scăpa de kilogramele în plus? Raspunsul este Da! Conform unui studiu publicat în Revista de Endocrinologie și metabolism, dacă consumați 500 ml de apă, metabolismul crește cu 30%. Efectul maxim este obținut după 30-40 minute după ce ați băut.

Cercetătorii Universității din Birmingham au făcut un studiu, timp de 12 săptămâni. Primul grup a fost instruit să bea 500 ml apă, cu o jumătate de oră înaintea mesei. Cel de al doilea grup a fost îndrumat să își imagineze somacul plin înaintea fiecărei mese. Experimentul a demonstrat că primul grup a slăbit mai mult cu 1kg500.

apaPrincipalele beneficii ale apei sunt:

– ne menține în formă

– previne durerile de cap

– accelerează funcțiile cognitive

– protejează inima

Așadar, dacă vreți să slăbiți trebuie să consumați cantitatea adecvată de apă, de la 6 până la 10 căni de apă, zilnic. Hidratarea joacă un rol important.

apa 1De asemenea, nivelul activității fizice este direct legat de cantitatea de apă pe care trebuie să o consumați. Dacă desfășurați o activitate fizică intensă, care presupune eliminarea apei, aceasta trebuie compensată. Pentru fiecare 30 min de exerciții, consumați 500 ml apă.

Iată, în final și câteva ponturi legate de consumul de apă:

1. Beți 2 căni cu apă înaintea fiecărei mese.

2. Când vă treziți dimineața și înainte de culcare, beți câte 500 ml apă.

(Notă: dacă vă treziți în timpul nopții și mergeți la baie, suplimentați dimineața cantitatea de apă consumată)

Sursa: www.powerofpositivity.com

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate