Ce poate fi mai plăcut, în această mică vacanță de Paști, decât să stai cot la cot cu cei mici și să faci prăjiturele, pe care să le așezi apoi, pe loc de cinste, pe masa de Paști? Copiii voștri vor fi încântați să se laude în fața musafirilor : ” Uite, păjiturile astea le-am făcut eu și mami!” ( firește, mamele vor fi puse mereu pe poziția secundă!). În cele ce urmează, bucătarii site-ului gastronom.ru vă sugerează o astfel de rețetă mixtă „mame-copii”, care se asortează perfect sărbătorilor pe care tocmai le parcurgem. Așadar, strigați-vă copiii de la televizor si apucați-vă împreună de …
Iepurașii de Paști!
Ingrediente:
făină – 350 g
un vârf de cuțit de sare
unt – 180 g
zahăr pudră – 120g
un ou
câteva picături de colorant alimentar roz
două lingurițe de coajă de lămâie rasă
esența de vanilie – câteva picături
ciocolată 20 g
praf de copt – 4 g
Pasul 1
Untul (la temperatura camerei) se amestecă bine cu zahărul pudră, până la obținerea unei consistențe univorme.
Pasul 2
Pasul 3
Se amestecă totul, folosind mixerul.
Pasul 4
Se adaugă făina, praful de copt, esența de vanilie si coaja de lămâie. Se frământă coca. Aceasta va fi moale și elastică, din punct de vedere al consistenței, nu aveți grijă, n-o să vi se lipească de mâini!
Pasul 5
Se desprinde din cocă un mic fragment, în care se picură câteva picături de colorant roz. Această cocă rozalie ne va servi mai apoi să le facem urechiușele iepurașilor.. Din coca deschisă la culoare se vor desprinde niște mici bucățele, se vor face din ele sfere, care se vor turti ușor. Se așează toate pe o tavă unsă în prealabil. Se vor pune ochișori, din bucățele de ciocolată, care se vor înfige în cocă.
Pasul 6
Cuptorul se încinge la 180 grade. Se introduce tava în cuptor și…în 10-15 minute iepurașii voștri vor fi gata! Mai e oare nevoie să vă spunem ” Poftă bună!”?
Comentează