Nutriție

7 idei pentru a vopsi ouăle de Paști

Știm că, în aceste zile , pregătirile pentru masa de Paști aduc la un numitor comun femeile de 10 și pe cele de 5! Fiecare din ele își dorește să-și impresioneze familia sau oaspeții, fiecare se întrece pe ea însăși în a pregăti bucate mai gustoase, dar și în a orna masa de Paști cât mai frumos cu putință.
Și pentru că multe dintre dumneavoastră se vor ocupa azi-mâine cu vopsitul oualelor, ne-am vârât, iată, nasul prin “bucătăriile vecine” și am descoperit, pe un site ucrainean ( podrobnosti.ua ), câteva recomandări la îndemâna tuturor, vizând colorarea cât mai ingenioasă a ouălelor . Așadar, ochii mari și luați aminte, dragele noastre, la gospodinele din Ucraina!

imagePentru ca ouăle voastre să iasă cât mai viu colorate și cu modele cât mai originale, atunci când le colorați cu ajutorul tradiționalei vopsele din supermarket, cică trebuie să apelați la acele elastice de cauciuc de diferite mărimi, pe care le folosește, de regulă, orice gospodină, în bucătărie.

Dacă v-au rămas pe acasă ornamente pe care le folosiți, de obicei,

pentru ornarea torturilor si a prăjiturilor, iată că tot ucrainiencele vă dau o idee apropo de ceea ce puteți să faceți cu ele : le puteți lipi pe suprafața ouălelor, la fel ca în imaginea de mai jos. Arată bine, nu-i așa?

image

imageHai să vă tentăm acum cu ouăle “din marmură”. Astfel de ouă de Paști se obțin, cică, folosind cojile de ceapă.Obiceiul vopsirii cu foi de ceapă este folosit și în satele românești. Iar inserțiile verzi se pot obține cu ajutorul vopselei de această culoare, care trebuie adăugată în apă.

 

image

Dacă vreți să obțineți ouă cu modele frumoase, împachetați-le în dantelă și țineți-le așa, o vreme, în vopseaua de ouă. Ouăle “dantelate” vor avea un efect garantat asupra musafirilor voștri! Păstrați însă secretul!?

 

image

 

Nicio idee în vopsirea ouălelor nu e de lepădat! Bunăoară, dacă aveți prin casă niște șervețele din hârtie cu un model care vă place, decupați-le cu foarfeca. Apoi, cu ajutorul unui clei, lipiți-le pe ouă.

 

Dacă vreți ca ouăle din coșulețul vostru de Paști să fie cu adevărat sclipitoare, ornați-le cu… sclipici!

image

Iar în final , împachetați ouale într-o cravată bărbătească scoasă din uz și fierbeți-le în apă cu oțet. Veți obține un model original și culori cât se poate de vii.

image