Nutriție

Un mic dejun delicios și copios, pentru întreaga familie. Pe scurt : sandwich-uri cu cașcaval

 

Nu-i așa că v-ați săturat de clasicele mic-dejunuri, compuse din omlete, sandwichuri cu salam și cașcaval, de pâinea cu unt și dulceață, alternate, eventual, cu iaurtul cu cereale?!? Ei, a venit vremea să vă notați, în carnețelul de rețete, o nouă propunere! Este o sugestie pentru toate buzunarele, rapid de executat și care sigur va plăcea și celor mari, și celor mici! Sandwichurile pe care vi le propunem pot fi puse cu succes chiar și pe mesele sărbătorești : ele arată impecabil, și, în plus, au o aromă fantastică!

Iată și rețeta unui astfel de mic dejun:
Ouă – două bucăți
Sare – un vârf de linguriță
Cașcaval : 150 grame
Mărar: 30 de grame
Paine : 10-12 feliuțe rotunde ( baghetă)
Ulei pentru prăjit

Ouăle se amestecă cu sarea, se sadaugă cașcavalul ras și verdeața tăiată mărunt. Se amestecă bine, după care se ung feliuțele de pâine.

Se prăjesc la foc mediu, într-o cantitate mică de ulei ( de fapt, preferabil este untul) . La început se prăjesc cu fața în jos (cca două minute), apoi pe partea cealaltă.

Sandwichurile gustoase și aromate sunt gata! Poftă bună, așadar!

Sursa: fishki.net