Nutriție

Micul dejun… în jurul lumii

Când călătoreşti într-o ţară străină, primul lucru cu care faci cunoştinţă este micul dejun.  Până la urmă, micul dejun , este cea mai importantă masă a zilei,  cel puţin în unele ţări. Și asa e și sănătos să fie! Nu degeaba se spune: micul dejun mănâncă-l si gur, prânzul împarte-l cu prietenul și cina dă-o dușmanului! Chiar dacă preferi ceva dulce sau dimpotrivă,  ceva sărat,  cu siguranţă în orice ţară vei găsi ceva pe placul tău. Pentru voi, cele curioase și aflate în căutarea unor noi idei pentru micul dejun pregătit pentru cei dragi,  vă prezentăm cum arată acesta în câteva ţări din lume conform site-ului www.mode.com

ItaliaITALIA : În Italia, micul dejun poate varia în funcţie de regiune, însă noi ne vom referi la ceea ce mănâncă dimineaţa majoritatea italienilor. Cappuccino sau espresso plus un produs de patiserie, care se servesc de obicei în picioare, la o masă de bar, operațiune care nu durează mai mult de 5 minute. Italienii obișnuiesc să plece dimineaţa din casă fără să mănânce, pentru că întodeauna un croissant este mult mai gustos atunci când îl servești la un bar.

 

 

 

SpaniaSPANIA:  Şi în Spania micul dejun variază în funcţie de regiune, dar cu sigurantă există un fel de mâncare tradiţional care se regăseşte peste tot. Pâine cu roşii (tartine) la care se folosesc 5 ingrediente sănătoase: roşii, ulei de măsline extra virgin, sare, pâine şi usturoi.  Este timpul să începem o dietă Mediteraneană! Este foarte sănătoasă!

 

 

 

FilipineFILIPINE:  Nici un mic dejun filipinez… fără orez!  Orezul este preparat cu ulei, usturoi şi sare, servit alături de un ou prăjit şi peşte marinat. In Filipine micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, aşa că trebuie să-l servești așezat şi să savurezi mâncarea.

 

 

 

 

BulgariaBULGARIA:  Bulgarii adoră brânza lor tradiţională, un fel de feta bulgărească, servită în diverse aluaturi de patiserie. La micul dejun, bulgarii mai servesc sandvich-uri cu carne tocată, pâine cu unt  sau cereale cu lapte cald.

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERATURCIA:  Masa de dimineaţă este primul obiectivdin programul zilei ,  chiar înainte chiar şi de cafea. În Turcia micul dejun se numeşte Kahvalti, care înseamnă “înainte de cafea”. La turci micul dejun este foarte variat, nu lipsesc niciodată de pe masă măslinele, mezelurile, brânzeturile, ouă fierte, roşii, supă, omletă, iaurt, dulceaţă, covrigi cu susan şi lista rămâne deschisă. Dacă veți călători în Turcia,niciodată să nu rataţi micul dejun!

 

BraziliaBRAZILIA:  Contrar tradiţiei altor ţări, brazilieni iau un mic dejun uşor, ei considerând prânzul ca fiind masa principală. Pe masa lor vom găsi: pâine prăjită, unt, ouă, cafea, sucuri şi multe fructe. În regiunea de nord-est însă, la micul dejun se mănâncă ceva ciudat şi bun: tapioca. Sunt un fel de clătite, care se servesc cu unt şi brânză dulce sau sărată în funcţie de preferinţe. Merită încercate!

Femei de 10 pe Facebook