banner marshal garden
Nutriție

Cele 5 orașe perfecte pentru iubitorii de cafea

Cele 5 orașe perfecte pentru iubitorii de cafea

Nu există niciun dubiu : o cafea aromată, caldă și consistentă are milioane de fani în toate colțurile lumii. Varietatea tipurilor de cafea, diferitele tehnologii de fabricație și a metodelor de preparare fac ca miraculoasa cafea să difere de la o țară la alta.
Iar dacă sunteți fanii cafelei, vă recomandam cele 5 orașe ideale ale Planetei :

1.Seattle, SUA

În Seattle se consumă mai multă cafea decât în oricare alt oraș american. Aici a prins viață celebra rețea Starbucks, iar dacă vizitați orașul, aveți ocazia să treceți și pe la prima cafenea Satbucks, inaugurată în anul 1971, în Pike Place Market . Cafeneaua încă funcționează! În Seattle există o sumedenie de companii de cafea, cum ar fi: «Coffee Tully» и «Seattle», precum și mici cafenele cochete, pline de pitoresc, cum ar fi Caf Allegro și Victrola Coffee Roasters.

2.Melbourne, Australia


Atunci când e vorba de cafea, Australia este locul ideal. Aici cafeaua face parte din viața de zi cu zi. Melbourne este considerat a fi capitala australiană a cafelei, iar cafenelele îi inundă străzile, conferind orașului o atmosferă cu totul și cu totul specială.

3.Istanbul, Turcia

În acest loc mirific al Terrei nu o să fiți niciodată serviți cu o cafea clasică și nici cu Expresso sau cu cafea americană, de aceea este mai bine să nici nu le cereți. Tradiționala cafea turcească este celebră prin culoarea sa închisă și prin aroma unică. Se prepară după o rețetă specială și, cum spun turcii, “se face la nisip”.

4.Viena, Austria

Cultura cafelei, in capitala Austriei, reprezentă un element de mândrie. Cafeaua este aici la mare preț, astfel încât, în 2011, cafeaua vieneză a fost înregistrată în patrimoniul nescris al UNESCO. Cafenelele vieneze au un farmec aparte, ceea ce face din ele locul ideal de petrecere a timpului liber. Ele sunt atât clasice, cât și netradiționale. Nu ratați cafeneaua Neko, unde vă puteți servi cafeaua în comoania…. pisicilor!

5.Roma, Italia

Cultura cafelei reprezintă aici o adevărată tradiție, iar micuțele ceșcute de Expresso sunt servite pe bandă rulantă. Să nu comandați niciodată cafea cu lapte, ziua. Italienii susțin că aceasta te strică la stomac! Va recomandăm cafeneaua istorică Antico Caffe Greco, dar și cafenelele Wagner, Goethe, Byron.

Sursa: www.garmoniazhizni.come

Femei de 10 pe Facebook