E vară, e cald afară, mâncărurile grele nu-și au rostul, drept care vă oferim o rețetă simplă, pe care o puteți pregăti în doi timpi și trei mișcări. În plus, veți avea ocazia să folosiți, ca ingredient, și hrișca – de care vă tot ciocniți prin magazine, fără să știți la ce să o folosiți.
Așadar, iată ingredientele:
Ciuperci ( orice fel de ciuperci, noi însă vă recomandăm ciupercile Champignon) : 200 g
Hrișcă : 200 g
Apă: 2,5 l
Cartofi : 4-5 bucăți
Ceapă – o bucată
Morcovi – o bucată
Usturoi – 2-3 căței
Verdeață – după gust
Frunze de dafin – două bucăți
Sare, piper – după gust
Ulei – două linguri
Modul de preparare
Ceapa și morcovul se taie mărunt, sau se dau pe răzătoarea mare. Le rumenim puțin, într-o tigaie cu puțin ulei, până capătă culoarea aurie. Se adaugă ciupercile, tăiate feliuțe și prăjite și ele, 2-3 minute. Într-o tigaie mare și uscată se toarnă hrișca și se călește puțin, la foc mediu, amestecând continuu. Imediat ce hrișca începe să se despice ( atenție! Ea poate începe să sară din tigaie! ) , micșorăm focul și o ținem pe foc, până se desface toată.
Se toarnă hrișca în apa care fierbe, împreună cu cartoful, adăugăm feunza de dafin și sarea. Fierbem cca 10-15 minute, până la fierbereq completă a cartofului. Adăugăm legumele și ciupercile, usturoiul, verdeața, piperul și mai fierbem 2-3 minute.
Supa este gata! Poftă bună!
Sursa : garmoniazhizni.ru
Comentează