Copii și tineri

Voi din ce generație faceți parte? Iată generațiile pe care le-a consemnat omenirea

    

      Dacă tot a început emisiunea  – “RIVALII…cu Marina Almășan” – să-și facă loc printre preferințele voastre, fiind vorba într-însa despre veșnicul conflict între generații, să vedem ce fel de generații au existat și există, de fapt, în istoria omenirii. 

  • Generația tăcută ( Silent Generation). Din ea fac parte personalitățile care s-au format în perioada anilor 1923-1943. Regimul nazist și perioada stalinistă au educat, în oameni, supunerea, respectul față de un anumit statut, respectarea regulilor, onoarea și capacitatea de a răbda. Dar și frica, suspiciunea și părtinirea.  
  • Baby-Boomers. Războiul Rece al anilor 1943-1963 s-a transformat într-o competiție a științei, medicinei, tehnologiilor. Oamenii formați în această perioadă se caracterizează prin spirit colectov, optimism, dorinta de a evolua. 
  • Generația X  – perioada 1963-1984. Cei ce fac parte din ea nu s-au dat în lături de la a se transforma. Ei s-au adaptat continuu realităților din jur. În această perioadă au apărut diferitele subculturi. Spiritul rebel al generației s-a manifestat în încercările de a  se depărta de societatea patriarhală, în lupta pt egalitatea sexelor.  
  • Generația Y. Acești oameni corespund perioadei 1984-2000 . Dezvoltarea economiei de piață a adus cu sine apariția unei multitudini de descoperiri în domeniul tehnic. Computerizarea pe scară largă, apariția telefoanelor mobile si a altor tehnologii au indus în mintea reprezentanților acestei generații convingerea că totul e posibil. Trăsăturile lor de bază sunt : spiritul răspunderii, dorința de a primi o apreciere imediată, conștientizarea noțiunii de “subordonare”.  
  • Generația Z. Din ea fac parte copii și adolescenții Prezentului. Aproape întregul lor timp liber este “gestionat” de părinți : cercuri, meditatori, diferite sporturi etc. Lipsa “libertății” este compensată de către cei mici prin translatarea vieții lor în rețelele ; ei au nevoie de argumente serioase pentru a respecta pe cineva. 

Sursa foto: online.maryville.edu/blog/generation 

Publicitate