Sănătate

Vitaminele de care avem nevoie noi, femeile, in funcție de vârstă

Doctor examining patient in office

Sănatatea este o temă atât de vastă și cu atâtea variabile, încat e foarte greu să o cuprinzi, dintr-o privire. Atunci când ne referim la alimentația sănătoasă, aceasta aflându-se în directă legătură cu însăși sanătatea noastră, primul lucru la care trebuie să ne referim este cantitatea de vitamine și minerale, pe care le consumăm zilnic. Ea este foarte importantă pentru majoritatea proceselor vitale din organism, iar suplimentele nutritive ne asigură sănătatea, in diferite etape ale vieții.
Iată, mai jos, câteva din vitaminele obligatorii, la diferite vârste.

Intre 20 -30 de ani
Este vârsta unei vieți dinamice. Mai cu seamă pentru tinerele care, pe lângă distracție, sport și profesie, se pregătesc să devină mame. La această vârstă sunt esențiale vitaminele : A, D și Zinc. Acidul folic, fierul și vitaminele sunt foarte importante pentru reproducere. Un sistem imunitar puternic va fi asigurat de vitaminele din grupa B, mai ales de B6 și B12. Un tonus ridicat va fi obținut cu ajutorul vitaminei C.

Între 30-40 de ani
Este o perioadă a vieții care încă mai face parte din “tinerețe”, de aceea a avea energie este absolut obligatoriu. Toate îmbolnăvirile trebuie evitate. După 30 de ani, vitaminele A și E ajută foarte mult la păstrarea strălucirii pielii. Vitaminele din grupa B, magneziul si vitamina C vor veghea la sănătatea sistemului nostru nervos , asigurându-ne și o imunitate puternică. Stresul zilnic este cel mai accentuat, la aceasta vârstă, de aceea zincul , fierul si vitamina A sunt deosebit de necesare.
Fosforul și calciul trebuie avute și ele în vedere, pentru ca sistemul osos are nevoie de multă atenție.

Vitaminele după 40 de ani
La această vârstă, grija trebuie îndreptată spre prelungirea cât mai mult a tinereții, apărând toate locurile vulnerabile ale organismului. Grija față de sistemul osos este pe primul plan. Vitamina D trebuie asigurată atât pe cale naturală ( să stăm cât mai mult la soare) cât și prin suplimente, cand e necesar.
In caz de spasme musculare, neliniște si nervozitate, trebuie luat magneziu.
Grija față de inimă este o nouă preocupare, la această vârstă. De aceea trebuie să fim atente să ne asiguram organismul cu acid folic și vitamina B12. Vitaminele A, C , D și E sunt și ele necesare la aceasta varstă, pentru a juca rol de antioxidanți.

Vitaminele după 50 de ani
Este perioada in care femeile suferă schimbări majore. Ele intră la menopauză, ceea ce presupune ceva absolut nou pt organism. Calciul, vitaminele B12 și E, trebuie controlate periodic și trebuie asigurate sub formă de suplimente.. in această perioadă de trecere spre vârsta a treia, consumul de suplimente nutritive este o parte integrantă a vieții noastre. La această vârstă, vitaminele vă vor ajuta să încetiniți procesul îmbătrânirii.

Sursa : www.garmoniazhizni.com

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.