Usturoiul este, se știe, unul din cele mai populare ingrediente naturale, ce face parte din bucătăria majorității popoarelor lumii. Dincolo de gustul său unic, el este extraordinar de eficient în lupta împotriva diverselor îmbolnăviri, mai ales dacă este folosit în stare crudă.
Se consideră că usturoiul este eficient în profilaxia și tratarea aproape oricărei boli. El previne arteroscleroza, infarcturile, cardiopatia ischiemică, scade nivelul colesterolului și tensiunea arterială. El poate fi folosit, de asemenea, cu succes în tratarea mușcăturilor de insecte, a răcelilor, gripelor, infecțiilor fungice, diareei. El controleaza simptomele diabetului, mărirea prostatei, osteoartroza. Are capacitatea de a înlătura toxinele și de a întări sistemul imunitar.
În combinație cu ceapa și ghimbirul, usturoiul purifică organismul, chiar și după curele de chimioterapie.
Pentru obținerea efectelor optime, consumați usturoiul în starea lui crudă, întrucât temperaturile ridicate influențează allicinul, componenta sa activă. Trebuie să mărunțiți și să pisați cățelul de usturoi, să-l lăsați timp de 15 minute și să-l adăugați în mâncare.
Dat fiind însă faptul că un stomac plin nu poate asimila toate substanțele nutritive, se recomandă consumarea usturoiului pe nemâncate.
Dacă doriți să va întăriți imunitatea și sănătatea, trebuie să consumați in mod regulat amestecul-minune : miere cu usturoi.
Iată rețeta 1:
Luati 2-3 căței de usturoi, tăiați-i mărunt și adăugați o lingură de miere. Consumați zilnic acest amestec și curând veți constata efectele sale miraculoase.
Vă mai oferim o rețetă, de data aceasta extrem de eficientă în cazul gripei, și care ridică imunitatea, diminuează durerile de gât și simptomele de răceală. Iată modul de preparare:
Rețeta 2 , Ingrediente:
5 căței de usturoi, tăiați în bucățele ceva mai mari
o ceapă
1 lingură de ghimbir, tăiat mărunt
o lămâie zemoasă
2 ardei iuți, tăiați nu foarte mărunt
Modul de preparare:
Dacă aveți o piele sensibilă, folosiți mănuși de protecție la pregătirea acestui cocktail, întrucât grăsimile naturale din ingrediente pot produce arsuri sau alergii.
Luați un borcan de 350-500 ml, puneți un strat de ceapă tăiată, apoi un strat de usturoi tăiat, apoi ardeiul iute, cu sâmburi cu tot. Adăugați apoi ghimbirul, turnați zeama de lămânie, iar la sfârșit stropiți cu oțet de mere bio. Închideți etanș borcanul. Țineți-l în cămară. Folosiți acest cocktail în mod regulat, pentru a preveni bolile sau pentru a înlătura simptomele deja instalate.
Sursă: fithacker.ru
Comentează