Sănătate

Dacă vă treziți regulat noaptea, la o anumită oră, asta înseamnă că……

Dacă ați observat că vă treziți în fiecare noapte la aceeași oră, fără ceas, acest lucru vă va ajuta să aflați mai multe despre dumneavoastră.
Fiecare om deține o anumită energie interioară. Meridianele energetice formeaza un adevărat păienjeniș în corpul nostru. Fiecare din ele alimentează cu energie un anumit organ, de aceea denumirea organului dă și denumirea meridianului. Aceste meridiane , folosite pe scară largă în medicina tradițională chineză, au o mare importanța în tehnicile de acupunctură, acupresură etc.
Meridianele energetice sunt puternic legate de fusul orar, ceea ce, potrivit aceleiași medicine tradiționale chineze, permite activarea diferitelor părți ale corpului în diferite intervale orare. Dacă vă treziți, spre exemplu, între orele 3 și 5 dimineața, asta înseamnă că energia dvs din acea parte a corpului, corespunzătoare acestui interval orar, este blocată sau, în orice caz, foarte slabă.

Dacă aveți probleme cu somnul între 21-23

Este intervalul orar în care marea majoritate a oamenilor merg la culcare. Dacă adormiți greu, în acest interval, înseamnă că sunteți foarte stresate sau foarte marcate de evenimentele de peste zi. Pentru a adormi mai ușor vă recomandăm să lecturați, la culcare, câteva mantre pozitive și să faceți câteva exerciții de comprimare și relaxare musculară.

Dacă obișnuiți să vă treziți între orele 23 și 1 noaptea

Potrivit medicinei tradiționale chineze, în acest interval meridianul energetic este activ și traversează linia pe care se află vezica biliară . Cei ce se trezesc în acest interval pot asocia starea lor fizică cu dezamăgirile emoționale pe care le-au avut recent. Se recomandă practica acceptării de sine și a iertării celor din jur, pentru a adormi din nou.

Dacă obișnuiți să vă treziți între 1 și 3 noaptea

Meridianul energetic corespunzător acestui interval urmează linia ficatului. Cei ce se trezesc în acest interval de timp, au starea fizică în dependență directă cu starea de furie și cu excesul de energie Yang. Încercați să beți niște apă rece și să preluați controlul asupra acelei situații, datorită căreia sunteți furioasă. Numai așa vă veți calma și veți adormi la loc.
Dacă obișnuiți să vă treziți între 3 și 5 dimineața

Meridianul energetic corespunzător acestei perioade urmează linia plămânilor și este legat de sentimentele de tristețe. Pentru a adormi la loc, trebuie să respirați adânc și rar și să credeți în existența unor forțe superioare , care v-ar putea ajuta.

Dacă obișnuiți să vă treziți între 5 și 7 dimineața

În acest interval de timp se observă un flux energetic pe linia intestinului gros. Încercați să vă relaxați mușchii și să mergeți la toaletă. Vă va ajuta să adormiți mai departe.
Sursa : cluber.com.ua