Sănătate

S-a stabilit ce cantitate de apă ne este necesară zilnic, pe timp de iarnă

 

Un celebru nutriționist, Zoya Bogdanova,  a declarat public că iritabilitatea, imunitatea scăzută și memoria precară pot fi manifestări ale deshidratării. Expertul a precizat că , pe timp de iarnă, organismul nostru are o nevoie sporită de apă, asta din cauza efortului făcut de acesta pentru a se încălzi. Iată încă un simptom al deshidratării, resimtit de coprul omenesc : faptul că, după ce mâncăm, nu avem senzația că ne-am săturat. Aceasta se întâmplă din cauza faptului că organismul nostru ajunge să nu mai facă diferența dintre foame și sete. 

Oboseala de dimineata, starea de iritabilitate, schimbările bruște de dispoziție, imunitatea scăzută, memoria slabă, pielea uscată, unghiile fragile – toate acestea pot fi semne de deshidratare. Și vederea se poate înrăități accelerat, și asta pentru că, în ochiul nostru corpul vitros este compus în proporție de 90 la sută, din apă. . 

Celebrul nutriționist rus  recomandă să nu se crească brusc cantitatea de apă consumată zilnic, ci să se urmărească , in timp, cantitatea de apă pe care o consumăm zilnic. In principiu, aceasta trebuie să corespundă unui raport : 30 grame de apă la 1 kg greutate corporală. 

Sursa : news.ru 

Publicitate