Sănătate

Continuă, oare, cei ce au avut COVID-19, să fie contagioși ? 

Perioada de incubație a infecției cu coronavirus este de 14 zile. În această perioadă, cei contaminați pot să prezinte sau nu, simptomele bolii, însă ei reprezintă, în ambele cazuri, un pericol pentru cei din jur. 

Imunologii consideră că boala durează mult mai mult decât se crede. Pacienții pleacă din spitale după ce simptomele bolii dispar total, însă chiar și în cazul unui test negativ, ei mai pot fi totuși contagioși încă 14 zile! 

După cum s-a constatat, boala nu se încheie atunci cand simptomele ei dispar, ci cand sistemul imunitar reușește să scape organismul definitiv de această infecție. 

În funcție de gravitatea formei de COVID-19 pe care o are cineva, depinde și cantitatea de prticole de coronavirus pe care acesta le transmite în aerul din jurul său. Cei mai periculoși pentru cei sănătoși din jurul lor sunt  pacienții cu sistemul imunitar precar și care nu a reușit să învingă virusul în primele sale stadii, ajungând la forma gravă a bolii. 

Potrivit medicilor, celor ce au forme grave le este necesară o perioadă mult mai mre de timp până la vindecarea totală. Sistemul imunitar slăbit funcționează foarte lent până elimină complet particulele de virus din organism. Pentru a nu-i infecta pe cei din jur, medicii le recomandă tuturor celor care au suferit de COVID-19 să rămână la domiciliu încă două săptămâni după presupusa “vindecare”. În cazul în care pacienții au ajuns până la stadiul de ventilație mecanică sau intubare, timpul de revenire la normal al organismului crește și mai mult. 

Așadar, dragii noștri, dacă aveți în familie persoane infectate cu coronavirus, nu vă grăbiți să le îmbrățișați, ci păstrați protecția față de ei încă două săptămâni după ce-i vedeți “sănătoși”! 

Sursa : tvsamara.ru 

Publicitate