Frumusețe

Vine vara! Cum scăpăm de celulită?

Vine vara și femeile de 10 încep să se uite ceva mai atente în oglinzi. Și chiar dacă perspectivele unor vacanțe la mare sunt încă incerte, oricum vom trece la ținutele decoltate de vară, ceea ce presupune o suprafață mai generoasă de piele…la vedere! Și, iată, reintră în preocupările noastre CELULITA! 

Dupa cum bine știțiți, celulita se creaza datorita acumularii de strat adipos si a imbatranirii tesutului subcutanat.  Ea poate aparea din cauza stresului, a stilului de viata inactiv, a unei diete nesanatoase, dar si din cauza deshidratarii. Alte cauze sunt consumul de alcool, fumatul sau nivelul ridicat de poluare din mediul in care traim, dar și a utlizării contraceptivelor hormonale. 

Și chiar dacă de scăpat de ea nu vom scăpa în veci, exista câteva modalități pentru a o “îndulci” : 

1. Este foarte importantă dieta noastră. 

Hidratarea este pe primul loc. De asemenea, încercați sa consumati alimente cu putine grasimi, dar bogate in fibra si cat mai multe fructe si legume. Cele mai eficiente sunt fructele de padure (zmeura, afine, capsune) cat si fructele exotice (mango, banane) care imbunatatesc circulatia sangelui si dinamica intregului organism.

Exercițiile fizice sunt vitale! 

Alegeți-le pe cele care stimuleaza circulatia sanguina si eliminarea toxinelor din organism, in special exercitii de tonifiere orientate spre zonele cu probleme. Iată ce vă recomandăm : alergatul (jogging), mersul rapid pe jos, mersul cu bicicleta sau chiar dansul! 

 

Masați regulat pielea

Asta  pentru a netezi celulita nedorita. Un masaj profund poate sa sporeasca perfect circulatia limfei si a sangelui. Pentru un masaj eficient, foloseste perii speciale, intodeauna cu miscari circulare inspre inima. Drept rezultat, starea pielii cu aspect de portocala se imbunatateste si devine mai ferma. Un masaj care mai poate fi practicat este dusul alternativ cald- rece , care va stimula suficient circulatia sangelui.

Neteziți-vă celulita cu ajutorul Cremelor anticelulitice

Cremele se utilizeaza de doua ori pe zi, impreuna cu un masaj complet de cateva minute in zonele afectate. Este cel mai indicat sa se combine cu o baie relaxanta sau dupa exfoliere. 

Daca veți urma cu strictețe sfaturile noastre de mai sus, celulita voastră poate fi redusa dupa o luna cu pana la 80%. Deci…la 1 iunie veți arăta ca scoase de pe copertele revistelor! 😉

Etichete