Frumusețe

Vrei să scapi de energiile negative? Poartă chihlimbar! 

   

Gata! Ajunge cu aurul și argintul, este timpul să ne orientăm și spre alte tipuri de bijuterii! Bunăoară, spre cele care folosesc chihlimbarul. Are și un mare avantaj : nu e la fel de scump ca diamantele, însă  are o mulțime de  calități.  Chihlimbarul este o piatra semipretioasă. Chihlimbarul, numit și „ambră galbenă”, este o piatră semiprețioasă de culoare galbenă, transparentă, translucidă sau opacă, cu incluziuni translucide sau opace, fiind de origine organică, și anume rășină fosilă. 

Chihlimbarul reușește deseori să pună în umbra mai toate exponatele, la  targurile  de bijuterii organizate în lume. 

Iar dacă  in ultimii ani, femeile planetei  au preferat bijuteriile de aur si pietrele pretioase, criza economica a readus în prim-plan chihlimbarul, care nu e la fel de scump, dar “participă” la execitarea unor bijuterii care, pur și simplu, îți iau ochii! 

Există însă veleități ale chihlimbarului mai puțin cunoscute publicului larg. 

Timp de secole, acesta a fost considerat o piatră magică. Se spune că ea absoarbe energia negativa si le aduce acelora care o poartă,  echilibru și liniste sufletească. Bătrânii povestesc că , de fapt, chihlimbarul s-a format din lacrimile vărsate de o zeiță. Pe vremuri exista chiar un drum al chihlimbarului.

Chihlimbarul este o piatră caldă la atingere. Nu e rece, cum  sunt diamantul sau ametistele. Cand  atingi chihlimbarul , simti brusc energia pozitiva pe care o transmite, spun expertii.

Chihlimbarul este foarte apreciat in tarile din sudul Europei, datorita culorii sale plăcute și datorită diversității modurilor în care autorii de bijuterii au reușit să-i investească în podoabe absolut spectaculoase. 

Sursa foto: varjag.net , Fishki.net