Sănătate Vindecăm România!

“ VINDECĂM ROMÂNIA!” – o campanie “Femeide10.ro” pentru recâștigarea respectului datorat medicilor României

 

    Nu ne-am putut niciodată imagina că medicii vor ajunge să fie o “categorie controversată”. Vremurile tulburi pe care le trăim au splitat, în mod nedrept,  sentimentele care ne animă, atunci cand vorbim despre slujitorii lui Hipocrate. Unii continuă să-i venereze, fiindu-le veșnic recunoscători pentru devotament, profesionalism, empatie, dăruire. Alții le găsesc nenumărate cusururi, știrbindu-le poziția în societate. Mare tâlc ascunde definiția dată de   celebrul jurnalist american Ambrose Bierce :  “Medicul – spunea el – este cineva spre care ne îndreptăm speranțele când suntem bolnavi și câinii,  când suntem sănătoși”. 

Datoria noastră, a oamenilor întregi la minte, a celor care înțeleg perfect rolul major al medicului într-o societate civilizată, este să le acordăm respectul cuvenit celor de care depinde sanătatea noastră și a celor dragi nouă, sănătatea unei nații, până la urmă ;  să-i cunoaștem și să-i venerăm pe medicii valoroși ai acestei țări, să-i oferim, drept model, celor care se pregătesc să îmbrățișeze această nobilă meserie. 

Campania “VINDECĂM ROMÂNIA”, pe care o demarează revista noastră , la finalul acestui an în care medicii au fost vioara întâi a vieții noastre – își propune să prezinte, săptămânal, portretul unui medic român de top. Nu, nu este deloc adevărat că “cei mai buni medici ai României au plecat demult peste hotare”! În spitalele din România muncesc, cu profesionalism și devotament, nenumărați medici de excepție, mult prea puțin cunoscuți, din păcate,  publicului larg. Este menirea campaniei noastre de a-i “aduce la lumină” și , prin asta,  de a crește încrederea românilor în medicii lor, de a le induce respectul cuvenit față de aceasta profesie și față de slujitorii săi cei mai merituoși. 

Cititorii noștri sunt invitați ei înșiși să ne spijine în acest demers, propunându-ne exemple de medici deosebiți, din diferite domenii ale medicinei și care merită să fie cunoscuți de fiecare român. 

    

Campanie susținută de : DRM România DRM ROMANIA