Ea și El

Viața alături de o femeie pe care n-o iubești

Viața alături de o femeie pentru care nu simți nimic este infinit mai ușoară decât lângă una de care ești îndrăgostit până peste urechi.
Să nuanțăm?…
Capriciile femeii neiubite te lasă rece. Dacă i se face poftă de căpșuni la miezul nopții, te duci frumos la bucătărie, îi aduci un măr și te culci la loc, fără să ai mustrări de conștiință.
Nu te simți vinovat nici atunci când ea se chinuie să-ti povestească cum a fost ieri la serviciu, iar tu de fapt tragi cu urechea la stirile sportive de la televizor. Supărările ei te lasă rece, și tot ea este cea care trebuie să se învinovățească prima și să ceară iertare. Căci, se știe, iertarea este căutată nu de cel care a greșit, ci de cel ale cărui sentimente au fost atinse cel mai tare…
Alt avantaj : nu ți-e frică s-o pierzi, ceea ce te face să te simți brusc mult mai puternic, întrucât nu depinzi de viitorul vostru comun. Și acest lucru îți conferă putere asupra femeii, căci libertatea ei reprezintă arma ei secretă, cu care femeile îi fac, de regulă, pe bărbați să stea “smirnă”.

Nu vei fi niciodată dezamăgit. Greșelile femeii neiubite, insuccesele ei, stângăciile – toate te lasă rece. E viața ei, e treaba ei. Desigur, dacă te va ruga s-o ajuți, o vei ajuta. Însă dacă se va prăbuși pentru a treia oară la examenul de doctorat, nu te vei consuma. Dimpotrivă, vei considera că va avea mai mult timp să se ocupe de casă.

Nu vei fi niciodată gelos. Dacă cineva îi va acorda atenție soției tale neiubite, nu te vei inflama, ci doar vei privi, calm, de pe margine, mai mult pentru a vedea cum reacționează ea. Și Doamne ferește, să nu reacționeze corect, că atunci să te ții: chiar dacă n-o iubești, e o adevărată plăcere să-i faci o criză de isterie.

Relațiile voastre sunt un soi ciudat de “relații cu o soră”
Vă simțiți confortabil unul cu celălat, aveți despre ce să vorbiți, nu prea vă certați. Iar când e vorba de relații intime, acestea se petrec rapid, funcțional, într-o rutină perfectă. Iar acest ” mai răruț că-i mai drăguț” este cât se poate de confortabil. Atracție oricum nu mai există, iar de la sex nu mai aștepți decât satisfacerea necesităților fiziologice.
Și uite-așa, în acest fel, poți trăi ani la rând.
Însă este posibil ca, la un moment dat, să te simți sugrumat de un sentiment de nonsens și “drum închis”.
Oare asta ai meritat tu, in viață?
Și, privind adânc în ochii ei, ai femeii neiubite, îți vine să strigi cât poți tu de tare : GATAAAAAA! OPREȘTE-TEEEEEE! Ce faci? Pleacă, nu-ți mai irosi viața alături de mine! Nu sunt un om rău, nu-ți sunt dușman, ci pur și simplu nu te iubesc! Nu sunt al tău! Nu sunt pentru tine!

Și observi cum în ochii ei nu e nici pic de groază. Ea nu-ți aude strigătul disperat, ea crede în tine. Și simți că nu mai poți face nimic altceva, decât să taci…
Viața lângă o femeie pe care nu o iubești este liniștită și confortabilă….
Sursa: makataka.ru

Surse foto: vesti.dp.ua, godsvadba.ru, nataliyasemenkova.ru

Femei de 10 pe Facebook