Sănătate

Farmecul discret al lămâii. Combin-o cu sarea și piperul și minunile sunt asigurate!

 

Atunci când suntem răciți, mai ales când ne chinuie o tuse nenorocită, trebuie să bem lichide fierbinți. Asta o știm cu toții. Doar că, ceea ce poate nu știați, pentru a ne vindeca mai repede, trebuie să adăugăm în lichide ( apă sau ceai) și puțină sare, puțin piper și putină zeamă de lămâie. Dacă nu avem chef de băut, sunt eficiente si feliile simple de lămâie, obligatoriu însă puțin sarate și piperate!

Dacă te doare gâtul, fă gargară cu urmatoarea soluție: 200 ml apa caldă, 1/2 linguriță zeama de lămâie și 1/ linguriță sare.

Înainte de a-ți face maichiura sau pedichiura, strecoară în apa în care ți le înmoi, cateva picături de zeamă de lămâie și puțină sare.

Băile aromate pe bază de lămâie si sare – sunt modul cel mai plăcut de a scăpa de celulită.

Dacă ești mahmur, bea suc de roșii cu două-trei picături de zeama de lamâie , cu puțină sare și putin piper măcinat.

Dacă ai probleme cu kilogramele în exces, bea zilnic câte un pahar cu apă caldă cu un sfert de linguriță de piper măcinat, o lingură de miere și 2 linguri de suc de lămâie.

Dacă ți-e greață, bea apă cu piper și zeamă de lămâie.

Vrei niste senzații tari, cand te așezi la masă? Putină coajă de lămâie rasă, piper negru și sare – și obții un condiment excelent, care nu numai că va adăuga picanterie mâncărurilor tale, dar va și accelera schimbul de nutrienți.

Sper că te-am convins să te împrietenești la cataramă cu lămâia! Folosește-o așadar nu doar în caz de răceala. ci în toate scopurile mai sus prezentate! Și poți fi sigură de un lucru : oricât de multă lămâie n-ai consuma, nu vei ajunge niciodată o …acritură! 😊

 

Surse foto: createsmile.ru, tvoyaizuminka.ru

 

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.