Ea și El Povestea mea

Ne lamentăm, dar nu facem nimic să ne fie mai bine!

Într-o bună zi, un om a trecut pe lângă o casă și a văzut o bătrânică într-un șezlong, care se legana lângă un alt șezlong, în care un bătrânel citea ziarul. Lângă ei, pe cerdac, era întins un câine, care schelălăia de mama focului, ca și cum l-ar fi durut ceva. Omul nostru nu s-a putut abține să nu se întrebe ce-o fi cu câinele acela, de se tânguie în halul ăsta….
A doua zi, insul a trecut din nou prin fața casei cu pricina. Din nou, același peisaj : cuplul de bătrânei în șezlonguri și câinele alături de ei, schelălăind cu foc.

Îngrijorat, trecătorul și-a spus în gând că, dacă și în ziua următoare, câinele va avea aceeași atitudine, își va lua inima în dinți și se va interesa la stăpânii lui ce este cu el.

Ziua a treia.. Scena s-a repetat : bătrânica, bătrânelul, șezlongurile legănându-se, câinele – la locul său, schelălăind de zor…
Omul nostru n-a mai suportat.
– Scuzați-mă, doamnă – i s-a adresat el femeii. Ce a pățit câinele dvs?
– Câinele acesta? Nimic deosebit! Stă tolănit pe un cui.
Contrariat, bărbatul a continuat:
– Dacă stă pe un cui și o doare, de ce nu se ridică de acolo?
Bătrânica a zâmbit și i-a răspuns, cu o voce caldă, prietenoasă:
– Înseamnă, drăguță, că o doare suficient de tare ca să schelălăie, și suficient  de puțin ca să nu se mute de acolo.

Există și o morală, dragile noastre cititoare: de multe ori ne plângem de câte un lucru, de faptul că trebuie să facem o schimbare, însă rămânem, din păcate, cu lamentările și nu facem mai nimic pentru a ne fi mai bine!

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate