Mimi, croissant-uri și berete Timp liber

Vedete în captivitate – Corespondență din Franța de la Radu Dem

Când ești vedetă de cinema sau de music hall, egalitatea în fața virusului are și ceva avantaje : îți poți plimba liniștit câinele pe stradă cu masca pe față, fără nici un risc de a fi recunoscut și sâcâit de cereri de autografe și selfies. Da, numai că…egalitatea menționată te obligă apoi să te sechestrezi ca tot omul.
Hai să vedem cum suportă vedetele franceze izolarea forțată.
Vă mai amintiți de Mireille Mathieu ? La 73 de ani, cântăreața avea obiceiul sa meargă în fiecare an,
pe 20 martie, la Avignon, orașul său natal, pentru a se reculege pe mormântul mamei ei, decedată în 2016 la 94 de ani. Cu excepția acestui an. Intervievată de jurnalul La Provence, a explicat că prevăzuse să se oprească în drum la vechiul ei prieten, Pierre Cardin (97 ani) ca să împuște doi iepuri dintr-o dată. Dar nu se plictiseste în locuința sa din nordul Parisului, căci dezleagă cuvinte încrucișate, face curățenie, vocalize, și se bucură când vede păsări zburând prin grădină – semn bun după părerea ei !

Vanessa Paradis face și ea vocalize, împreună cu noul ei soț, dar nu le păstrează pentru ea, ca Mireille Mathieu, ci a decis să le posteze pe Youtube și să le adreseze, în omagiu, personalului medical (https://www.youtube.com/watch?v=rVeQJmc35BU).
Răspunzând magazinului Gala, Vanessa (47 ani) a profitat să ne dea vești despre Johnny Depp (56 ani), izolat la rândul lui în USA, cu care întreține relații amicale în urma divorțului. Ne informează că acesta nu era deloc violent, în pofida afirmațiilor lui Amber Heard, ultima lui soție. O fostă consoartă, actrița Winona Ryder, confirmă. Johnny nu le-a tras niciodată vreo mamă de bătaie. El se mulțumea sa tragă…la măsea ! Amber Heard a recunoscut recent că de fapt a mințit : ea l-a bătut pe el ! Johnny Depp – halal bad boy !
Dar mă îndepărtez de subiect. Revin cu vești despre Brigitte Bardot. La cei 85 de ani, BB a rămas fidelă angajamentului luat în 1973, când a decis să renunțe la cinema : nu se mai ocupă de oameni, ci numai de animale. Așadar, a remarcat că pe autorizația derogatorie din cadrul izolării forțate, nu există motivul legat de hrănirea pisicilor și câinilor vagabonzi, și a lansat o petiție în acest sens. Vineri 3 aprilie, ministrul sănătații a aprobat cererea. Deci acum, animalele fără stăpân pot dormi (și mânca) liniștite, grație fostului sex simbol al anilor ’60.
Mă opresc aici că am atins limita celor 2500 de caractere autorizate !
Dar voi reveni cu noi vești, dacă se vor ivi !

Surse : revistele Gala, La Provence, situl purepeople.com, fundatia Bigitte Bardot
Credit foto :
www.lci.fr
www.lepoint.fr
www.planetparfum.com
www.voici.fr