Călătorii Diverse Timp liber

Varșovia, best of. Episodul 1: La o aruncătură de băț!

Stim cât de mult v-a plăcut, la școală, geografia și suntem siguri că orașul despre care vă vom tot vorbi, în zilele viitoare, nu vă e deloc străin. Chiar dacă n-ați pășit niciodată pe străzile și bulevardele sale.  Varșovia , capitala Poloniei, este, fără îndoială, unul dintre cele mai frumoase orașe europene. Istoria consemnează însă destinul său sumbru: în timpul celui de-al doilea război mondial, bunăoară, Varșovia a fost distrusă în proporție de 70 la sută. Anii au trecut, polonezii s-au mobilizat, iar astăzi Varșovia este un etalon al lumii civilizate, un oraș modern, care respiră, prin toți porii săi, aerul noului mileniu. Un oraș încărcat de povești ale trecutului, doldora de planuri de viitor și poate prea putin cunoscut de către turiștii români. 

Drept pentru care, echipa “Femeide10.ro” a decis să vă familiarizeze, preț de câteva reportaje, cu frumoasa capitală a Poloniei. Veți vedea câte se pot face/vizita într-un simplu city-break si, cu siguranță, ne veți urma exemplul, bătând la ușa DAL TRAVEL, pentru a vă programa voi înșivă o astfel de mini-vacanță! Doar sunt atâtea weekenduri plictisitoare în viețile noastre : de ce să nu le colorăm cu mici evadări în locuri mirifice ale planetei?

 

Si cum orice călătorie care se respectă, începe cu un zbor “la inălțime”, al nostru a purtat trei inițiale : LOT. Compania aeriana poloneză știe, fără indoială, cum să-și servească clienții. În fotolii confortabile, cu perniță și păturică pentru somnoroși ( am ales cursa cea mai matinală, pentru a câștiga o zi de vizitat!), cu un zbor lin, care să ne permită somnul usor de care aveam nevoie, cu un mic dejun împărătesc, cele două ore au trecut, iată,  precum gândul! 

  Primul contact cu Varșovia îl reprezintă Aeroportul Frederic Chopin; evident, aeroport international. Nu e de mirare denumirea sa : polonezii sunt foarte mândri de genialul compozitor, născut intr-un sătuc din Ducatul Varșoviei și considerat a fi drept unul dintre cei mai prolifici și influenți compozitori de muzică pentru pian. Și, la fel cum compozițiile lui Chopin sunt divine, tot așa și aeroportul internațional din capitala Poloniei nu putea fi decât unul de top. Am surprins câteva instantanee, după care, în fața aeroportului ne-am lăsat înghițite de autobuzul 175, venit în nici 5 minute. Ne-am cumpărat biletul cu cardul de credit, direct de la automatul sin autobuz și, în nici jumătate de oră, distinsul “175” ne-a depus în Centrul Nou, la doi pași de Hotelul Metropol, cel în care ne vom odihni cateva ore pe zi, după ce vom răsuci Varșovia pe toate părțile. De reținut, așadar, că aeroportul este, practic, la o aruncătură de băț de centru și că , pentru a ajunge acolo, am scos din buzunar nici 5 zloți. Adică, cam tot atâția lei!😉

( va urma) 

foto: Daniela Grigore


Călătorie realizată cu sprijinul : 

Mulțumim Oficiului de Turism al Orașului Varsovia (Stołeczne Biuro Turystyki)

 

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate