Ea și El

Wayne Dyer: “Nu într-un Mercedes îţi vei găsi fericirea.”

quotesgram.com

Dr. Wayne Dyer, psiholog, educator, autor a peste 30 de cărţi de dezvoltare personală a acordat unul dintre puţinele sale interviului site-ului eharmony.com în care a vorbit singurătate, întâlniri și cum putem atarge iubirea în viața noastră.

entrepreneur.comÎncă de la începutul interviului a declarat că primul lucru pe care l-a învăţat în viaţă a fost să nu dea sfaturi: “A da cuiva un sfat înseamnă să îi spui ce să facă. Întotdeauna am crezut că fiecare este ancorat în propria realitate şi că poate găsi soluţii mai bune decât să le primească de la mine”.

eH: Ce i-aţi spune unei persoane singure care îşi doreşte un partener? Care ar fi abordarea cea mai bună?

WD: Dacă ceea ce îţi doreşti de la partener este un rafinat simţ al iubirii, trebuie să fii tu în primul rând aşa. Nu într-un Mercedes îţi vei găsi fericirea. Totul depinde de modul în care ştii să îţi reverşi asupra celuilalt iubirea. Dacă apare cineva în viaţa ta nu înseamnă că îţi va oferi ceea ce simţi că îţi lipseşte. Ceea ce pot să spun este că trebuie să fi într-o stare de iubire continuă, pentru tot ce te înconjoară. Important este să oferi iubire. Să fi în această incredibilă stare de bucurie, pace şi să nu te gândeşti că eşti incomplet. Persoanele care sunt în căutarea unei relaţii cred că aceasta îi va împlini. Dacă te simţi deja complet, universul are un mod incredibil de a îţi oferi ceea ce deja trăieşti. Eu spun adesea: “Nu atragi în viaţă ceea ce vrei. Atragi ceea ce eşti”. Dacă ştii să oferi iubire pentru tot ce te înconjoară, necondiţionat, fără să aştepţi nimic în schimb, vor apărea în viaţa ta persoane care vor dori să facă parte din viaţa ta.

eH: Cum poate Puterea intenţiei fi de folos într-o relaţie?

ShutterstockWD: Intenţia este sursa tuturor lucrurilor. Pentru mine, cel mai important într-o relaţie este ca în loc să te întrebi: Ce pot să obţin? Ce îmi oferă? – să îţi exteriorizezi şi să oferi iubirea. Obiectivul meu nu este să obţin ceva de la femeia de lângă mine ci să îi ofer iubire şi să fac tot posibilul să o fac fericită, atât cât pot eu, să o ajut să îşi atingă scopul în viaţă, să fiu în permanenţă în slujba ei. Într-o relaţie important este să renunţi la ego, să nu te mai gândeşti la ceea ce poţi primi sau ceea ce îţi lipseşte ci pur şi simplu să spui: “Cum pot face viaţa mai frumoasă acestei persoane?” Asta presupune să fi într-o permanentă stare de bunătate. Când ai de ales, atunci alege să fii bun!

eH: Care este greşeala pe care o fac persoanele singure?

WD: Faptul că se simt incomplete dacă nu au partener.  Apoi faptul că se întreabă prea des: Ce poate face această persoană pentru mine?

eH: Cum poate cineva să treacă de la statutul de persoană singură şi nefericită la cel de singură dar fericită şi împlinită?

femeieWD: Adevărul este că oricât de frumoasă este o relaţie, tot singuri suntem. Suntem o entitate unică creată de Dumnezeu. Vei fi singură chiar dacă eşti căsătorită şi ai pe cine strânge în braţe. Nimeni nu trebuie să fie în umbra celuilalt. Fiecare trebuie să se simtă complet şi să îl ajute şi pe celălalt să se simtă la fel.

eH: Ne puteţi spune câteva trucuri pentru prima întâlnire?

WD: A trecut atâta timp de când am fost la o întâlnire. Nu vorbi despre propria persoană. Fii cât poţi de curios în ceea ce privește persoana care se află în fața ta. Fii cât poţi de receptiv şi amabil. Fă-i un cadou. Priveşte-l în ochi. Priveşte persoana din faţa ta ca pe o făptură minunată şi trateaz-o ca atare. Apreciaz-o pentru ceea ce este şi nu cere nimic în schimb.

eH: Una dintre cele mai complicate întrebări este: “Să rămân sau să plec?” Ce ați spune unei persoane aflate într-o asemenea dilemă?

femei2WD: Aş spune atât: “Ai încredere în inima ta”. Ascultă-ţi vocea interioară! Ce spune: Este un loc de care vrei să te îndepărtezi sau vrei să rămâi acolo? Nu vei fi dezamăgit dacă îţi asculţi inima.

eH: Ce poate face o persoană care are probleme sentimentale şi suferă?

WD: Să fie tăcută, să mediteze, să îşi aprecieze valoarea. Să știe că este un miracol absolut, creația minunată a lui Dumnezeu și să prețuiască asta.

eH: Cum poate o persoană singură  să se aprecieze mai mult?

WD: Tot ce aveți este persoana voastră. Când închideți ochii întreg universul dispare. Totul ține de modul în care percepeți lumea. Trebuie să treceți prin viață cu convingerea că sunteți incredibil de valoroși, importanți, grozavi. Atunci nu o să vă mai puneți întrebări despre cum să vă găsiți un partener. Vor fi o mulțime de oameni care vor dori să facă parte din viața voastră.

Sursa foto: quotesgram.com, entrepreneur.com, Shutterstock