Bărbații din viața mea Ea și El

Beat, pe internet

Ți-a venit vreodată acasă bărbatul beat? Dacă nu, ori ești norocoasă, ori ești nemăritată. Eu îl cunoșteam pe-al meu după cum băga cheia să descuie. Când ești treaz, nu-ți dai seama, dar această operațiune, simplă la prima vedere, necesită o anume precizie pe care nu o ai dacă mintea îți e încețoșată de alcool. Așa că ezitările cheii pe lângă gaura broaștei trădează starea de ebrietate înaintea privirii încețoșate, a mersului nesigur și a mirosului de băutură.

Dar dacă ai o relație pe internet? Știți, în ultima vreme se mai întâmplă. Dar să nu credeți că nu știu – îl miros și de la mii de kilometri depărtare. Sigur, să bem un pahar de vin și să ne simțim bine împreună e plăcut. Dar să bea cu alții sau, și mai rău, cu altele, asta n-are cum să-ți convină. Poate o să mă întrebați cum de știu eu de la distanță că e băut? Știu, pur și simplu. Am un simț special pentru asta.

Mai întâi, pentru că întârzie. Tu stai singură în fața ecranului și aștepți un mesaj, dar el nu apare. Te îngrijorezi. Te întrebi dacă nu cumva i s-a întâmplat ceva rău. Deja încep să acționeze instinctele tale materne, pentru că știți că un bărbat, indiferent câți ani are, rămâne tot un băiețel de care trebuie să ai grijă. Încerci să-ți vezi în continuare de treabă, dar mintea îți fuge tot la el, fără să vrei. Deși ți-ai propus să nu faci asta, îi dai un mesaj îngrijorat: Dragule, unde ești? Ți s-a întâmplat ceva? Deși cam bănuiești ce s-a-ntâmplat. Îți pare rău pentru mesaj, îți vine să-ți dai peste mână, dar nu mai poți să-l ștergi. Mi-am propus să nu mai iau hotărâri pripite. De asta, încerc să număr până la zece înainte de a spune sau a face ceva de care s-ar putea să-mi pară rău. Număr cam mult în ultimul timp.

Într-un târziu el apare. Mai întâi mă bucur să văd că n-a pățit nimic rău, că e viu și nevătămat. Mai apoi, când începe să scrie… Tastatura, și ea necesită o anumită precizie. Ca să nu vorbim câtă precizie îți trebuie când scrii pe telefon. E greu și când ești treaz. Știu, tuturor ni se întâmplă să mai greșim câte-o literă. Dar chiar pe toate?! Îi răspund, încercând să mă fac că nu știu, că nu văd, că nu simt, deși mirosul de băutură trezită răzbate prin ecran până la mine. Îi răspund la întrebare, povcstindu-i ce-am făcut azi. Dar la un moment dat îmi dau seama că vorbesc singură. El a adormit cu calculatorul deschis, uitându-mă online.

A doua zi dimineața, el îmi scrie: „Bună dimineața, draga mea. Iartă-mă, iubito, eram așa de obosit aseară, am adormit. Ce-ai de gând să faci azi?”

Și uite așa, uiți și-ți trece supărarea. Și îi mulțumești lui Dumnezeu că are cine să-ți spună „Bună dimineața, draga mea”.

Etichete