Sunt gustoase, sunt parfumate, sunt…în trend! Haideți să vedem care sunt cele 10 motive pentru care piersicile trebuie să înceapă să facă parte din viața noastră.
1. Protejează vederea, prin cantitatea mare de betacaroten pe care l conțin, acesta fiind un antioxidant esențial pentru menținerea sănătății ochilor. El previne apariția cataracta și a degenerescența maculară, boală care în timp duce la orbire.
2. Previn apariția obezității căci nu conțin grăsimi și au foarte puține calorii. Zahărul din aceste fructe este natural și nu are efecte adverse asupra sănătății. Compușii fenolici ce se găsesc în piersici au proprietăți antiinflamatorii, astfel că prin consumul lor organismul arde mai multe calorii decât conține fructul în sine.
3. Protejează sistemul nervos
Adio, Stres și anxietate! Vitamina B din piersici prezentă în fruct are efecte asemănătoare serotoninei, numită și hormonul fericirii.
4. Previn apariția cancerului. Conținând antioxidanți, piersicile previn multiplicarea celulelor canceroase. Ele protejează împotriva apariției cancerului la plămâni, colon și a cancerelor bucale. Mai mult, ele pot opri creșterea celulelor canceroase de la nivelul sânului, fără a deteriora celulele sănătoase.
5. Mențin Colesterolul in limite normale
Consumul zilnic de piersici ține sub control și colesterolul și alte probleme ce duc la apariția diabetului și a bolilor vasculare.
6. Ajută la digestie. Ele conțin multe fibre ce ajută la echilibrarea tranzitului intestinal și în combaterea unor boli precum constipația, ulcerul, gastrita sau hemoroizii.
7. Îmbunătățesc aspectul pielii, făcand-o mai elastică și mai fermă. In plus, zeaxantina și luteina din piersici au efecte anti-inflamatorii asupra deteiorării celulelor pielii cauzate de razele ultraviolete.
8. Normalizează tensiunea arterială
Bogată în potasiu și săracă în sodiu, piersica ajută la ținerea sub control a tensiunii arteriale. De asemenea, fructul mai conține și magneziu, fosfor, zinc, cupru, mangan, fier și calciu, elemente ce oferă suport globulelor roșii ale sângelui și îmbunătățesc sănătatea vasculară.
9. Benefice în sarcină. Vitaminele și mineralele din piersici sunt benefice în sarcină. Calciul de care fătul are nevoie pentru întărirea oaselor, dinților și mușchilor este oferit de vitamina C. De asemenea te ajută în absorbția fierului precum și în prevenirea crampelor și a stării de oboseală.
10. Reduc inflamația
Vitamina A din piersici ajută la ameliorarea inflamației în cazul gutei și a reumatismului.
Sursa foto: ukrainianwall.com
Comentează