Sănătate

De ce să ne plimbăm prin ploaie? Iată ce spun medicii!

 

Există destule persoane îndrăgostite pur și simplu de sunetul ploii. El le induce o stare romantică, precum și liniște și relaxare. Alții afirmă că sunetul ploii le reduce stresul. Plimbările în ploaie pot vindeca, caci ele au capacitatea de ne liniști spiritul si de a eliberaemoțiile ținute în frâu.  Mirosul de pământ reavăn de dupa ploaie are chiar o denumire : petrichor – provenit din cuvintele grecești – “petra” ( piatră), și respectiv “ichor”- lichidul care curgea prin vinele zeilor din mitologia greacă.

Cercetătorii au relevat faptul că mirosul specific al pământului după ploaie apare în urma combinației dintre o serie de elemente benefice. Uleiurile eliberate de plante in perioada secetoasă se evaporă în văzduh, alături de compusul chimic , de unde rezultă acea aromă unică. 

De ce este necesar, așadar, să ne plimbăm pein ploaie? Iată 7 beneficii ale acestui gest : 

  1. Mirosul ploii ne liniștește spiritul .
  2. O umiditate ridicată este foarte sănătoasă pentru piele și păr. 
  3. Cercetătorii japonezi au demonstrat că exercițiile fizice sau pur și simplu mișcarea în exterior, pe timp de ploaie, ard mult mai multe calorii decât pe timp călduros sau canicular 
  4. Picăturile de ploaie înglobează praful și microbii, ceea ce înseamna că atmosfera devine mult mai curată. Plimbați-vă prin ea! 
  5. Plimbându-vă prin ploaie, vă simțiți mult mai liber. Aveți tentația de a dărâma toate limitele, de a încălca toate regulile, de a vă bucura și a râde. 
  6. Ploaia ne ajută să avem o altă perspectivă asupra propriilor probleme și să le rezolvăm cu calm, fără panică.  
  7. Lumea înconjurătoare a devenit mult prea rațională. Rareori mai vedem oameni cărora să le placă să se plimbe prin ploaie.
  1. Așadar, nu luați exemplu de la oamenii plicticoși! Plimbați-vă prin ploaie, curățați-vă spiritul, eliberați-vă de gandurile și emoțiile negative, visați, alergați spre aventură! 

Sursa : cluber.com.ua