.
Enervarea este molipsitoare. O simplă scânteie și suntem gata să ne năpustim asupra celui vinovat, fără să-l lăsăm să se explice. Ce e de făcut, pentru a reintra cât mai repede în normal? ( respectiv, pentru a ne calma?)
Iată 7 pași pe care îi recomandă psihologii:
1.Determinați cauza stării dvs de nervi.
Chiar dacă aveți senzația că totul vă enervează, există totuși o cauză precisă a nervilor dvs. Chiar și una la care nu v-ați fi gândit : spre exemplu, un pulover care vă înțeapă. Analizați evenimentele zilei si încercați să identificați momentul în care v-ați enervat prima oară.
2.Reduceți consumul de cafea și băuturi alcoolice.
De multe ori, consumul nelimitat de cafea la dozatoarele de la birou favorizează această stare de nervi. Alcoolul vă influențează și el în mod negativ.
3. De multe ori, nu vrem să recunoaștem nici față de noi înșine adevăratul motiv al nervilor noștri. Spre exemplu, simplul fapt că cineva ne-a luat-o înainte și a ocupat unicul loc liber din autobuz ne poate scoate din minți, creîndu-ne o stare de stres interior. Analizați-vă profund și concluzionați: ce femeie capabilă și de succes sunteți, de fapt! Nu lăsați mărunțișurile să vă strice ziua!
4. Fie-vă milă de voi însevă!
Atunci când, în culmea furiei, vă legați de orice, constientizați de fapt, nu-i așa? că greșiți. Și culmea, cu cât conștientizați mai mult, cu atât va enervați mai tare. Schimbați brusc macazul : începeți să vă fie milă de dvs! Imaginați-vă, spre exemplu, că o persoană căreia îi sunteți indiferentă se apropie de dvs și vă îmbrățișează. Dacă vă simțiți mai bine, ați putea să îmbrățișați chiar dvs persoana asupra careia tocmai ce v-ați vărsat nervii.
5. Schimbați strategia.
De obicei, suntem enervați nu de lucrurile majore, ci de cele de nivel mediu și mic. Schimbați acest lucru și gândiți-vă că, de fapt, la nivel major, sunteți o persoană fericită : aveți o casă, familie, servici. Deci, nu prea ați avea motive să fiți nefericită.
6. Scăpați de excesul de energie!
Hrana noastră cea de toate zilele ne oferă un aport caloric considerabil, pe care nu reușim să-l consumăm întotdeauna. În plus, o parte a energiei nervoase se acumulează datorită emoțiilor neexprimate. Dacă aveți un mod de viață sedentar, consumați-vă energia mergând pe jos de la serviciu acasă. Iar dacă sunteți încărcată nervos, mergeți la sală!
7. Alocați un timp anume pentru a sta în liniște și izolare
Dacă sunteți paralelă cu sportul, puteți apela la contrariu : enervarea poate fi și o reacție la un surplus de comunicare, la mulțimea de oameni cu care interacționăm. Câți ochi vă privesc, în fiecare zi? – v-ați pus această problemă? În mod normal, fiecare astfel de privire poate fi încărcată de energii negative sau pozitive. Așa că nu vă plângeți că sunteți stresată și nervoasă : pur și simplu, organismul vostru își cere dreptul la relaxare. Dați drumul la muzică sau dimpotrivă, opriți-o, dacă obișnuiți s-o ascultați toată ziua, în căști. Faceți câteva exerciții fizice sau pur și simplu stați culcată cât vă vine, fără restricții. Lânceziți!
Apoi inspirați adânc și pregătiți-vă să reveniți la ritmul inițial!
Sursa: psychologies.ru
surse foto: 1popsihologii.ru, mialady.ru
Comentează