Nutriție

Usturoiul și varza chinezească : iată care sunt produsele care generază cancerul

 

Unele produse , a căror consum  intrat în obisnuința noastră, au un termen de garanție relativ scurt. Pentru a le păstra într-o formă prezentabilă, comercianții recurg la tot felul de “șiretlicuri”. Din nefericire, pătrunderea unui anume element în organismul nostru poate duce la apariția cancerului.    

Aceste elemente se unmesc formaldehide.  Este un element cancerige, cu care sunt tratate produsele. Există trei produse care se află în topul celor tratate cu acest element nociv.  

Primul este varza chinezească. Ea se strică reltiv repede : frunzele sale se ofilesc iar cotorul începe să se înegrească. Pentru a-i prelungi viața, înainte de a o trimite în comerț, producatorii o cufundă într-un vas cu formaldehidă. Astfel încât, dacă la raft varza chinezească se prezintă ambalată, pentru a vedea dacă a fost sau nu tratată, trebuie îndepărtat ambalajul și mirosit cotorul. Dacă vă pocnește un miros neplăcut, acesta este un semn clar că varza a fost tratată cu formaldehidă.  

De asemenea, sunt tratate cu formaldehidă firele de usturoi. Aceeasi metodă o puteți utiliza și în acest caz. Mirosiți firele de usturoi verde înainte de a le cumpăra. Dacă au un miros neplacut, e clar : și aici a intrat în scenă formaldehida.  

Dar nu numai legumele sunt tratate cu această substanță. Pe tru a le asigura o strălucire, sunt tratate cu formaldehidă și fructele de mare. . Întrucât peștele însuși are un miros neplăcut, abșența lui sau un miros suspect vorbește de la sine despre tratarea cu formaldehidă.  

Sursa : vm.ru