Nutriție

Banane din brânză de vaci. Te lingi pe degete, nu alta!

Dacă doriți ca, de Sărbători, să vă surprindeți musafirii cu o rețetă nouă și delicioasă, vă recomandăm rețeta de mai jos.
Este vorba de o prăjitură de casă ușoară, rapidă sănătoasă și deloc costisitoare, așa că luați creionul și hârtia și copiați informațiile  de mai jos. Dacă aveți copii mici, atunci puteți  fi sigure că îi veți da gata cu aceste bunătăți, chiar dacă, la fel ca oricare alt copil, nici ai dumneavoastră nu se dau în vânt după brânza de vaci.

Așadar, iată ingredientele:

margarină – 200 g
smântână – un pahar
bicarbonat de sodiu alimentar, stins cu lămâie – o linguriță
făină – 3 pahare

Umplutura:

300 g brânză de vaci
zahăr pudră – jumătate de pahar
un vârf de cuțit de sare
banane – după gust

Modul de preparare:

Se amestecă smântâna cu bicarbonatul, stins cu lămâie sau oțet. Margarina, aflată la temperatura camerei se bate cu mixerul până devine pufoasă. Se amestecă margarina cu smântâna și se adaugă treptat făina, până la formarea aluatului. Acesta se modelează sub forma unei mingii, se învelește în folie alimentară și se bagă la rece, pentru o oră.

Să pregătim acum umplutura : brânza de vaci se trece prin sită, ca să nu existe cocoloașe. Dacă folosiți și o banană, atunci mărunțiți-o în blender și amestecați-o cu brânza de vaci. Adăugați zahărul pudră, sarea și amestecați totul foarte bine.

Se împarte apoi coca în patru părți egale, iar fiecare astfel de parte se împarte în alte 8-10 părți. Fiecare astfel de bucată se întinde cu ajutorul făcălețului, în centrul ovalului se pune câte o linguriță de umplutură, apoi se rulează, iar vârfurile se strâng, pentru a da forma unor banane. Toate bananele se așează pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.
Se bagă în cuptorul încins la 180-200 grade, pentru 20-25 de minute.
Bananele sunt gata! Poftă bună și…pregatiți-vă să vă lingeți pe degete! 😊

Femei de 10 pe Facebook