Nutriție

Uneori, nu ne putem opri din mâncat. De ce oare? 

 

 

Cu toate avem această problemă. Există perioade în viața noastră ( la unele din noi, ele se prelungesc la nesfârșit!), când ne vine să mâncăm într-una. Există femei fericite care, oricât ar mânca, nu se îngrașă. Pentru marea majoritate însă, a scapa alimentația de sub control e sinonim cu a pierde războiul  cu kilogramele. 

Iată care sunt cauzele pentru care, uneori, nu ne putem opri din mâncat și ne vine să deschidem într-una ușa frigiderului : 

  1. Stresul – este cauza nr. 1. Pe fond de stres poți mânca chiar și un elefant. 

2. O boală profesională

Să zicem că femeia lucrează ca bucătar sau, pur și simplu, știe să gătească foarte bine. In plus, obișnuiește să guste neîncetat ceea ce pregătește. Cu timpul, ea încetează să mai conștientizeze cât anume a mâncat. 

3. Probleme de sănătate

Sunt femei care, din cauza problemelor de sanătate, nu pot avea un stil de viață activ. În schimb, aleg…să mănânce! 

4. Criza financiară

Deseori, femeile, având insuficienți bani, încep să mănânce lucruri ieftine. Cu timpul, acest lucru va avea repercursiuni în planul sănătății.  

5. O rație zilnică incorect calculată

Implicată , de dimineața până seara, în problemele sale profesionale, femeia se hrănește alandala : ciugulește pe parcursul zilei, printre picături, iar seara navalește în frigider, golindu-l, dupa care merge la culcare. 

6. Lenea de a găti

Aceasta duce la a opta pentru mâncăruri care se prepară repede. Gen sandwichuri.  De la o astfel de mâncare, organismul nu primește nutrienții necesari și foamea reapare foarte repede.  

7. Sarcina

Cat sunt însărcinate, femeile încep să mănânce mai mult pentru că…mănâncă “pentru doi”.  

8. Nașterea

După ce au născut, inerțial, femeile continuă să mănance foarte mult, fiindu-le greu sa se oprească. În plus, sunt obsedate de ideea că, alăptând, trebuie să se hrănească bine. 

   Cam acestea sunt motivele de bază, pentru care noi, femeile, pierdem uneori controlul asupra alimentației. Cunoscându-le, este deja mai ușor să găsim remediile cele mai potrivite, de regula apeland la specialiști. 

Sursa : mojsovet.com 

Etichete