Diverse

Un sfat înțelept de la evrei, pentru a deveni o mamă minunată. Aviz tuturor femeilor!

Trăia pe lume o familie săracă de evrei. Aveau copii mulți , dar bani puțini. Mama muncea de dimineața până seara : gătea, deretica, spăla, călca, avea grijă de copiii mici, făcea lecții cu cei mari, dar nu se dădea în lături de a-i urechea și a le arunca vorbe grele.
Într-o bună zi, ajungând la capătul puterilor și sătulă de această viață, s-a hotărât să meargă la rabin, pentru a-i cere un sfat, dorind să afle ce are de făcut, pentru a deveni o mamă bună.
Nimeni nu știe ce anume i-a spus rabinul femeii, dar din acel moment aceasta parcă a devenit o altă femeie : a devenit calmă, echilibrată și prietenoasă, a încetat să mai fie arțăgoasă cu copiii.
O dată pe săptămână, femeia își facuse un obicei să meargă la piață, după care se închidea în camera ei, pentru toată seara.
Copiii nu reușeau să înțeleagă ce s-a întâmplat cu mama loc și cu ce lucruri misterioase se ocupă aceasta, atunci cand se izolează în dormitorul său.
Într-o bună zi, curiozitatea i-a împins să intre, pe furiș, în camera mamei. Au găsit-o pe mama lor, stând la masă și savurând un ceai.
“-Ce faci aici, mama?!? au întrebat-o copiii . De noi ai uitat?”
“-Liniște, dragii mei! – le-a răspuns mama, cu o voce liniștită. Încerc să vă ofer o mamă fericită”.
sursa : vidzo.ru