Copii și tineri

Interviuri cu … “Rivalii”

 

Nu știm niciodată când se ivesc oportunități noi, șanse, posibilități care ne pot marca sau schimba viața. 

De când scriu articole pentru această revistă, am avut șansa să vorbesc cu oameni minunați, să întâlnesc celebrități, dar mai ales, să dau mâna cu doamna Marina Almășan, să o îmbrățișez și să învăț din tainele meseriei pe care mi-aș dori să o urmez, făcând parte din publicul emisiunii “Rivalii”. 

Invitații emisiunii sunt de fiecare dată diferiți, dar incredibili. Fiecare dintre ei participă la discuțiile care se creează pe o anumită temă, apelând fie la bagajul cultural, fie la propriile experiențe. 

În ediția ce a avut la bază tema “Există viață după divorț?” invitații au fost atleta Constantina Diță, soliștii Tavi Colen, Ozana Barabancea, familia Cleante și avocatul Adrian Cuculis.

Doamna Marina Almășan mi-a oferit șansa de a lua interviuri unora dintre ei, ceea ce a dus la realizarea acestui articol.  Întrebările au fost limitate, răspunsurile au fost scurte, însă recunoștința pe care o simt, va rămâne infinită. 

După filmarea ediției, puțin timidă, cu vocea tremurândă, m-am îndreptat spre familia Cleante. Atât Diana Matei, cât și Marian Cleante au acceptat să-mi răspundă la întrebări. Mi-au zâmbit atât de frumos și m-au privit cu atât de multă bunătate, încât am simțit cum prind ușor, ușor încredere în mine și în ceea ce făceam. 

Miruna Dascălu: “Credeți că și copilul dumneavoastră va cocheta cu muzica?”

Răspunsul a venit imediat, întâi din partea lui Marian Cleante: “Sigur!”

După ce s-au uitat unul la celălalt și au zâmbit mândri, Diana Matei a adăugat: “Cu siguranță, pentru că moștenește talentul tatălui său la vioară și moștenește și ambiția mea.”

Miruna Dascălu: “Au fost momente în care v-ați dorit să faceți altceva în afară de muzică?”

Marian Cleante: “Da, eu mi-am dorit să devin fotbalist, dar nu a fost să fie.”

Diana Matei: “Iar eu nu mi-am dorit niciodată să fiu altceva față de ceea ce sunt în acest moment.”

Următorul intervievat a fost Tavi Colen. Am rămas profund impresionată de caracterul său, de modul în care privea și vorbea cu persoanele din jurul său – de parcă și-ar fi dorit să ofere tuturor un gram din energia lui. Deși a înțeles că sunt la început de drum, a tratat întrebările cu seriozitate, răspunzând sincer și cu amabilitate. 

M.D.: “Cum ați descrie iubirea adevărată?”

Tavi Colen: “Iubirea adevărată trebuie descrisă într-un miliard sau cel puțin un miliard de cuvinte. Dar o să răspund, să zicem, sintetizat. Iubirea adevărată este când nu poți respira fără partener, adică partenerul care te face să râzi în fiecare dimineață. Îți voi spune ce cred eu că este iubirea adevărată pentru mine, la vârsta mea. Sunt într-o relație cu soția mea de 15 ani, și dacă nu suntem unul lângă celălalt în vreo dimineață, îmi este foarte dor de ea. Și ea spune că niciodată nu poate să doarmă fără să mă știe bine acasă. Asta zic eu că este iubire adevărată.”

M.D.: “Ați făcut vreodată ceva nebunesc din iubire?”

Tavi Colen: “Da, am făcut foarte multe lucruri nebunești de care acum mi-ar fi rușine. Nu pot să ți le spun, dar am făcut. Nu-mi pare rău, dar sincer, nu le-aș mai repeta.”

Ultimele întrebări i-au fost adresate Ozanei Barabancea, o doamnă cu o fire puternică, elegantă, blândă, de la care am învățat că străduința, dorința și dedicarea sunt esențiale pe drumul spre succes. 

M.D.: “Dacă ați fi un adolescent în vremurile de azi, cum v-ați promova talentul?”

Ozana Barabancea:“Sincer, nu mă interesează să-mi <promovez> talentul până când voi fi sigură că performanța mea artistică este una notabilă. Înainte de orice, munca mea să fie foarte bună. Adică impecabilă. Nimic la jumătate de preț. După ce mă conving că <merit> să fiu pe scenă și că am ceva de spus, atunci am îndrăzneala de a-mi <promova> talentul. Acum toată lumea se promovează cu sau fără talent. Orice zvâcnire, orice tulburare emoțională se promovează oriunde, oricum, indiferent de mesajul propagat.”

M.D.: “Ați avut un motto după care v-ați ghidat pentru a reuși?”

Ozana Barabancea: “Nu am vrut să <reușesc>, am vrut să fac muzică, și muzică bună. Dar țin minte că mama îmi spunea că <perseverența bate talentul>.”

De fiecare dată, pentru mine, este o onoare să discut cu astfel de oameni atât de minunați, cunoscuți și apreciați. Vă mulțumesc pentru bunătate, încredere, răbdare… și pentru șansa de a vă avea pe drumul pe care am început să-l parcurg pentru reușita în cariera pe care mi-o doresc! 

 

 

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate