Copii și tineri

3 greșeli fatale pe care le fac mamele cu copii mici

Relația mamă-copil se clădește încă din primele clipe ale vieții și influențează întreaga existență a viitorului adult. O mamă bună în adevăratul sens al cuvântului este cea care-i transmite copilului dragostea sa pentru viață. Și, hrănindu-se cu iubirea mamei, îmbibându-se cu ea, copilul transformă, la râmdul său această dragoste, în dragostea față de lumea din jur și față de oameni. Cum are loc acest lucru în practică? Și cum să faci în așa fel, încât să-i oferi micuțului tău maximum de iubire posibil? Este o întrebare la care au încercat să răspundă psihologii de la vospitaj.com.

La nou născuți și la copiii de până la un an, amintirile plăcute, cele care le rămân în memorie toată viața, sunt cele în care o au în preajmă pe mama lor. Ei sunt mulțumiți când aud vocea acesteia, când îi simt imagemirosul și căldura corpului. În mintea sa, copilul își creează profilul mamei și de aceea, ori de câte ori o vede, se bucură, zâmbește larg și dă din piciorușe. Fără ea, puiul se simte total neajutorat.

În toată această perioadă, fără să-și dea seama, mamele pot să-și terorizeze psihic, pruncii. ” Dar dacă nu-i este bine?”, ” Dar dacă ceva i se întâmplă?” ” Oare e normal să fie așa?”. Din acest motiv, copilul devine agitat și ajunge să se obișnuiască cu acest exces de grijă maternă, în realitate atât de păgubos.

Există destule mame care sunt nevoite să lipsească multă vreme de lângă copilul lor. Și în acest caz acesta devine agitat, numai că de această dată, puiul se simte abandonat de mama lui. Încet-încet, din minte i se șterge profilul mamei.

imageMai identificăm o categorie de mame: cele care acționează alandala, fără să simtă cu adevărat nevoile celui mic. Dacă îi este foame – îi schimbă pamperșii. Dacă îi este frig – îi dau să manânce. Dorințele reale ale copilului sunt astfel neglijate și somatica, în viitor, este compromisă : dorințele copilului nu vor mai avea un temei real.

Încercați, dragi mame, să evitați aceste trei greșeli, dacă nu vreți să-i produceți copilului vostru traumatisme pe viață.

 

Surse foto: gogetnews.info, arcticaoy.ru,