Nutriție

O zacuscă specială. Trăiască roșiile!

Te-ai plictisit să tot mănânci în fiecare zi același lucru, știm, și noi simțim la fel! Foarte simplu, poți proba ceva nou, cu care să-i cucerești pe cei dragi! Uite, azi e duminică și-ți propunem , pentru prânz, un …hai să-i spunem ” fel special de zacuscă”. Sau “antreu”. Sau..cum vrei tu să-i zici, dar e al naibii de bun și al naibii de ușor de pregătit! Încearcă! Ai girul specialiștilor de la coocook.me!

Ingrediente

2 kg roșii ( de preferat Cherry, lunguiețe)
2 capățâni de usturoi
o legătură de verdeață
un pahar de zahăr
0,5 pahar de sare
0,5 pahar oțet
piper
foi de dafin
ardei iute roșu

Modul de preparare

Punem pe foc un vas cu apă și o aducem la fierbere. Introducem în ea roșiile, pentru 3 minute. Scurgem repede apa și răsturnăm roșiile într-un alt vas, cu apă rece. Acest procedeu te va ajuta să le decojești rapid.
Roșiile decojite se așează, în straturi, într-un borcan de 3 litri. Peste fiecare strat se presară verdeață tocată mărunt și usturoi dat prin mașina de tocat sau prin răzătoare. După gust, se pot strecura și rondele de ardei iute roșu.
Acum pregătim soluția pentru marinată: 1,5 l apă + sarea + zahărul + oțetul + condimentele. Se toarnă, în stare caldă, peste roșiile din borcan și se lasă preț de o zi, după care te poți bucura de delicatesa pregătită, alături de cei dragi, pe care sigur îi vei da gata!

….Hai, dă share, ce mai stai??

image