Diverse Timp liber

Valsul vienez, mâine, la București!

Nu-i om, pe planeta asta, căruia să nu-i placă valsul vienez. Și pentru că sărbătorile de iarnă se apropie, planeta se pregăteste și ea să urmărească, în prima zi a noului an, tradiționalul concert de la Viena, transmis în întreaga lume și în care valsul vienez va fi din nou “vioara întâi”, deschizându-ne , în chip atât de special, călătoria noastră în anul ce va să înceapă.

Și iată că valsul vienez ajunge și la București, mult înaintea susnumitului eveniment. Luni, la Sala Palatului, un spectacol de nota 10 : WALZING WIENNA WINTER GALA, un concert susținut de orchestra vieneză “ Virtuozii Johann Strauss”. De veți participa, se poate spune că veți fi cu adevărat pregătiți pentru sărbătorile de iarnă!

Organizatorul rafinatului eveniment este acelasi faimos și hiperactiv impresar Christian Raetscher, managerul Companiei “German Quality Entertainment”, pe care l-am și luat la întrebări, încercând să răspund, prin aceasta, și curiozitaților voastre.

 

Marina Almășan : – Sunt sigură că orice impresar și organizator de evenimente din lumea asta promovează, în primul rând, “produse” care lui însuși îi plac. Să înțeleg că ești un fan al valsului vienez?

Christian Raetscher : – Cine nu este? Valsul vienez este , se știe, unul dintre cele mai cunoscute si apreciate tipuri de dans din intreaga lume, fiind si cel mai vechi dintre dansurile de bal contemporane. Compozitorii Johann Strauss, tatal, si Johann Strauss, fiul, sunt unii dintre cei mai faimoși promotori ai valsului vienez din lume, iar pe acordurile celor mai cunoscute si iubite compozitii ale acestora, spectatorii romani se vor bucura, mâine seară, de apropierea sărbătorii magice a Crăciunului.

Marina Almășan : – Cine sunt acești “Virtuozi Johann Strauss”, care vor concerta maine seara, la București?

Christian Raetscher : – Niște artiști de excepție! “Virtuozii Johann Strauss” adună instrumentiști de primă linie, ce compun o orchestră vieneză foarte cunoscută și dedicată – după cum îi spune și numele – muzicii marelui compozitor. Luni seara, acestia vor vrăji și vor transpune spectatorii din Sala Palatului în epoca plină de farmec a Vienei, oferindu-le bucurestenilor un inestimabil spectacol de muzică clasică și vals, cu doar câteva zile înainte de Sărbătoarea Crăciunului.

Marina Almășan : – Cu siguranță, perspectiva de a asculta minunatele valsuri vieneze în interpretarea artiștilor austrieci, le va stârni interesul cititoarelor noastre de 10 – sensibile și romantice, mai cu seamă acum, la finele anului. Ce să le spunem, dacă în urma acestui articol ne vor intreba, pe ultima suta de metri, dacă mai sunt bilete?

Christian Raetscher : – Dacă se grăbesc, vor mai găsi! Nu trebuie decât să acceseze site-ul rețelei Eventim.ro : http://bit.ly/BileteViennaWaltzingWinter. Sunt prețuri pentru toate buzunarele, așa că …ne vedem la Sala Palatului, mâine seară, la ora 19 , pentru două ore traversate în ritm de vals. Nu veți regreta!

Marina Almășan : – Nici vorbă de regrete! Fug să accesez și eu site-ul , pentru niște prieteni și mă bucur că vom fi acolo și noi, echipa “Femei de 10, Bărbați de 10”. Chiar merităm puțină relaxare, la finalul de sezon al emisiunii noastre! Și, dacă nu te superi, Christian, le voi mai tenta, pe telespectatoarele noastre , oferindu-le , în final, o porție de vals vienez, asemeni celor pe care le vor asculta mâine, la concert!