Diverse

Iată cum poți trece, mai ușor, peste supărare, deznădejde și disperare

Cu toții trecem, din când în când, prin sentimente de tristețe, deznădejde și disperare. Dar trebuie să le accepți și să le depășești pentru a avea o viață mai liniștită și fericită. Chiar dacă este mai ușor de zis decât de făcut, poți obține lucrul acesta într-un timp destul de scurt. Iată cum:

– Acceptă-ți emoțiile în loc să le ignori sau ascunzi   

Trebuie să accepți realitatea în loc să încerci să te convingi că este altfel decât se vede cu ochiul liber, chiar dacă asta presupune să urlii, să plângi sau să cazi în genunchi. Pentru a scăpa de încărcătura negativă, trebuie să accepți lucrurile așa cum sunt.

– Privește viața cu optimism  

Dacă te întrebi dacă ești dărâmată sau nu, înseamnă că au apărut deja niște fisuri care ar putea să te dărâme. Tocmai de aceea trebuie să ai o atitudine deschisă. Dacă poți identifica în viața ta aspectele pozitive mai degrabă decât pe cele negative, fisurile pot fi reparate înainte de a produce pagube mai mari.

– Nu privi totul în alb sau negru  

Emoțiile și gândurile vin și dispar cu rapiditate, iar cele mai multe dintre ele sunt imposibil de înțeles. Nu lăsa falsele intuiții să te oprească din a experimenta lucruri noi.

– Concentrează-te pe aspectele pozitive ale vieții  

Fiecare situație are părți negative și pozitive. În cazul în care îți este greu să vezi aspectele pozitive, ieși din casă, absoarbe energia soarelui și reconectează-te cu natura. Nu rata frumusețea și energia naturii. Aici vei găsi întotdeauna energia de care ai nevoie.

– Fii întotdeauna alături de cei dragi atunci când au nevoie  

Orice om are nevoie de ajutor din când în când, de la familie și prieteni. Fii așadar alături de ei atunci când au nevoie. Asta înseamnă că și ei vor fi alături de tine când vei avea nevoie de sprijin.

– Nu te comporta ca și cum lumea se învârte în jurul tău  

Chiar dacă ai o problemă gravă, numeroși oameni de pe planetă se află într-o situație și mai rea. Încearcă să îți păstrezi spiritul practic pentru că te poate scoate din necazuri.

– Învață să devii mai puternică 

Momente de tristețe, dezamăgire și eșec apar în viața fiecăruia. Trebuie să înveți din toate aceste experiențe, să fii perseverentă, să te adaptezi schimbărilor și să te descurci din ce în ce mai bine, indiferent de situație. Abordează fiecare situație cât mai productiv și mai pozitiv posibil.

– Ține minte: viața nu este o autostradă, ci un Mountain Rousse

Viața este o aventură imprevizibilă, de mare viteză, cu urcușuri și coborâșuri. Bucură-te de ea și savurează distracția!

Sursa: positivethingsonly.com

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.