Timp liber

Un fost reprezentant al Marinei Române obține un interviu de senzație de la un…coronavirus!

Cred că sunt puțini posesori de simț al umorului din țara asta care să nu fi auzit de ANANIE GAGNIUC. Nu numai numele cu sonorități exotice l-a scos în evidență pe posesorul său, și nici măcar cariera exemplară pe care a avut-o în Marina Română. Eroul nostru a devenit celebru grație condeiului său strălucit, în jurul căruia s-a înfășurat întotdeauna firul unui umor de calitate, sănătos, inteligent, decent. Cândva, când  realizam “Ceaiul de la ora 5”, nu exista ediție fără ca inspiratul constănțean să nu ne trimită câte un catren adaptat invitatului emisiunii. Am continuat să fiu o admiratoare din umbră a lui Ananie Gagniuc, vizitându-i adesea pagina de Facebook, care mă menționează și pe mine printre prieteni. Astăzi am constatat că strălucitul umorist a reușit chiar si o premieră : un interviu luat faimosului Coronavirus. 

Vă invit să-l citiți mai jos , înainte însă, iată declarația în exclusivitatea a  autorului : “ Știu, e de necrezut interviul! Am reușit să prind un coronavirus, acest intrus în viața oamenilor și… i-am luat un interviu, pe viu.”

Eu – Bă, puță! Tu și acoliții, paraziții tăi, ați dat lumea peste cap! Mă abțin de la înjurat, spurcat și m-apuc de întrebat: ce v-a apucat?

El – Lumea s-a înrăit, a luat-o razna, mai era un pic și se lua la bătaie! Trebuia liniștită, cumva…

Eu – Bine, dar omorâți oameni!

El – Că voi, ce faceți? Crime, droguri, războaie, poluare, alimente otravă, asuprire, sărăcire, distrugeri în masă… Sunteți mai prejos? Acum, uite ce cuminți stați!

Eu – Nu așa se face! Trebuia doar o sperietură, acolo, un semnal, nu pandemia asta, de nu mai poate ieși lumea din casă…

El – Hai, că mă ții din treabă! Vezi partea bună a contribuției noastre: vă spălați mai des pe mâini, nu mai stați bot în bot toată ziua, nu vă călcați în picioare, în aglomerație, prin magazine, autobuze, stadioane, la concerte etc. Plus că vă mai răriți și… ca existență.

Eu – Ești un criminal! 

El – Eu? Poate voi! Uite, eu o să mă retrag, dar voi veți continua să vă ucideți! Nu-i așa? 🤔😉