Ea și El Legea e de partea ta

Ultimele măsuri instituite pentru protejarea cetățenilor români – Covid -19 – Ep.3

Declarația pe proprie răspundere


După cum v-am anunțat ieri cu privire la Declarația pe proprie răspundere, față de lipsurile pe care Ordonanța militară nr. 2/21.03.2020 le avea cu privire la modelul acesteia, s-a dovedit faptul că am avut dreptate, astfel că Ministerul de Interne a postat pe adresa sa de internet: http://mai.gov.ro/, modelul declaratiei, precum si al Adeverinței emise de angajator. Este exact ce am spus, copia fidelă a exemplarului din Franța. Bine că după ce am menționat că trebuie să facă un model, s-au gândit să îl posteze. Ca la noi, pe ultima sută de metri.

Vă rog să o descărcați de pe site în cât mai multe exemplare și să completați câte un exemplar la fiecare ieșire afară în intervalul orar 22.00 – 06.00, bifând căsuța care vi se potrivește și completând-o cu datele dvs. Să aveți asupra dvs și cartea de identitate, minorii să fie însoțiți de unul dintre părinți sau măcar un adult din familie. Exemplarul poate fi fotografiat de către organele de ordine care vă opresc și vă legitimează: reprezentanții Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale.

Dacă nu aveți imprimantă, va trebui s-o scrieți de mână, dar să cuprindă toate elementele menționate de minister.

Mă întreb dacă cineva s-a gândit la oamenii simpli de la țară, la cei care nu știu să citească sau să scrie, la faptul că avem o dezvoltare rurală inexistentă în cea mai mare majoritate a satelor și comunelor, ce fac acești oameni, dacă li se întâmplă ceva pe timpul nopții și trebuie să iasă din casă și să plece la spital de exemplu?

Dar la oraș, cu oamenii în vârstă care nu au internet, calculator, imprimantă sau oamenii săraci care nici nu au visat aceste dispozitive, ce facem?

De aceea v-am rugat pe voi, cei care aveți posibilitatea, să faceți cât mai multe exemplare să le împărțiți și celor care nu își permit, nu știu etc, să îi ajutați, să le explicați. Trebuie neapărat să ne ajutăm. Fiți uniți!

Pentru cei care mergeți la serviciu, angajatorul trebuie să vă întocmească o Adeverință, conform celei de pe site-ului Ministerului Afacerilor Interne și să vă dea o legitimație. Dacă sunteți opriți de organele de ordine, prezentați Adeverința de la angajator, Legitimația și actele de identitate. La fel ca mai sus, acestea vor fi verificate de aceștia și vor fi pozate actele.

Iată care sunt formularele:

Declarație pe proprie răspundere,

Subsemnatul(a) _____________________________, fiul/fiica lui ____________ și al ___________, domiciliat(ă) în ________________, județul/sectorul ___________, strada, ________________________, număr___, bloc___, etaj__, apartament ___, având CNP __________________, BI/CI seria ___, număr _________, Locuind în fapt1 în localitatea________________, județul/sectorul ___________, strada, ________________________, număr ___, bloc___, etaj, __, apartament ___  Cunoscând prevederile articolului 326, referitoare la falsul în declarații2 , precum și ale art. 352 referitoare la zădărnicirea combaterii bolilor din Noul Cod Penal, declar pe proprie răspundere faptul că mă deplasez în interes profesional/personal, între orele _____________, de la ____________________________________________________________________________, până la ______________________________________________________________________, pentru3 : 

deplasarea între domiciliu și locul de muncă, atunci când activitatea profesională este esențială și nu poate fi organizată sub formă de lucru la distanță sau deplasarea în interes profesional care nu poate fi amânată. 
consult medical de specialitate care nu poate fi amânat; 
deplasare pentru cumpărături de primă necesitate la unități comerciale din zona de domiciliu; 
deplasare pentru asigurarea asistenței pentru persoane în vârstă, vulnerabile sau pentru însoțirea copiilor; 
deplasare scurtă, lângă domiciliu, pentru desfășurarea de activități fizice individuale, în aer liber, cu excluderea oricărei forme de activitate sportivă colectivă; 
deplasare scurtă, lângă domiciliu, legată de nevoile animalelor de companie 
deplasare pentru rezolvarea următoarei situații urgente:……………………………. ………………………………………………………………………………..
Atât declar, susțin și semnez.

Data ___/____/_______                Semnătura,

_________________________

1 Se declară situația în care persoana nu locuiește la domiciliul prevăzut în actul de identitate.

2 Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unităţi în care aceasta îşi desfăşoară activitatea în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte la producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

3 Se completează motivul/cauzele deplasării.

Adeverință angajator

Subsemnatul (nume, prenume),……………………………………………………………………., în calitate de (funcția)……………………………………………………….. în cadrul (organizația) ………………………………………………………………………………………….confirm faptul că deplasarea persoanei menționată mai jos, între domiciliu și locul său de muncă, este esențială pentru activitatea organizației și nu poate fi organizată sub formă de telemuncă.

Datele persoanei care se deplasează:

Nume : ……………………………………………………………………………………………………… Prenume : ……………………………………………………………………………………………………. Data nașterii: ……………………………………………………………………………………………….. Adresa: ………………………………………………………………………………………………………. Domeniul activității profesionale : …………………………………………………………………. Locul de desfășurare al activității profesionale: ……………………………………………….. Traseul deplasării: ……………………………………………………………………………………….. Mijlocul de deplasare: ………………………………………………………………………………….. Subsemnatul cunosc prevederile art. 326 din Codul Penal cu privire la falsul în declarații și art. 352 din Codul Penal cu privire la zădărnicirea combaterii bolilor.
DATA ​​​​​​​​​​​​          SEMNĂTURA¹
_________________________________
1. Adeverința se va completa și certifica de către angajator sau alt reprezentant legal al acestuia.

Deocamdată atât, urmând ca în zilele următoare să vă deslușesc Ordonanța militară pe înțelesul tuturor, cu episoade pe care încerc să le scriu zilnic. Dacă aveți nevoie de un sfat, aveți întrebări etc, contactați-mă prin intermediul femeide10.ro.

Până data viitoare, gândiți profund înainte să acționați!….mai ales acum!

RÂDEM, GLUMIM, DAR NU PĂRĂSIM INCINTA! S.O.S

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.