Ea și El Jurnalul Valentinei

Zâmbetul ca accesoriu, râsul ca terapie

Azi vă propun un scurt exerciţiu de atenţie: dacă vă uitaţi în jurul vostru, veţi observa că din ce în ce mai puţini oameni reuşesc să zâmbească; feţe triste, posomorâte, abătute, stresate compun imaginea pe care o întâlnim la tot pasul.
pelinel Dacă întrebi 10 persoane de ce nu zâmbesc, 9 îţi vor spune că nu au motive, că sunt stresate, că au probleme existenţiale care ţin fie de situaţia financiară, fie de viaţă personală sau de cea profesională; însă,  o persoană din 10 s-ar putea să te surprindă şi să îţi răspundă cu un zâmbet. Ceea ce înseamnă deja o mică bătălie câştigată.
Ne e, cu siguranţă,  mai greu să zâmbim în anumite situaţii dificile, dar există resurse în noi şi, credeţi-mă pe cuvânt, când zâmbesc, o fac din tot sufletul şi justificat, pentru că găsesc ceva bun în orice şi oricine. Nu o să mă vedeţi râzând sau zâmbind în fiecare clipă, ar însemna să fie Pelinelceva în neregulă cu mine:) Cred chiar că e bine să şi plângi când simţi nevoia, să te descarci, să-ţi laşi emoţiile să se manifeste în spaţiul tău intim, pentru că ţinând în tine, creezi blocaje energetice iar boala, dupa cum ştim, apare mai întâi la nivel energetic, apoi fizic.
Nu vă sfătuiesc să zâmbiţi fals. Zâmbetul fals e uşor de identificat de cel natural, sincer, pornit din suflet şi din empatie onestă. Să nu uitam însă că singurul gest care are un mesaj universal este zâmbetul.
Zâmbind, vei face şi pe alţii să zâmbească, vei atrage energie pozitivă, vei primi astfel energie pozitivă, vei oferi celor din jur şi ţie însuţi vindecare pentru suflet, stare de bine, echilibru şi linişte.
De la zâmbet la râs e doar un pas. Aţi auzit de termenul”yoga râsului”(Hasyayoga)? Această terapie combină râsul cu exerciţiile de respiraţie şi nu are legătură cu comediile, glumele, poantele şi bancurile care ne fac să râdem.
E o terapie la care pot apela toţi cei care cred că nu au motive şi nu reuşesc să fie mai zâmbăreţi.
pelinelNu degeaba se spune că ”un zâmbet face cât o mie de cuvinte”, în timp ce o mie de cuvinte nu fac doi bani; valabil uneori, nu întotdeauna.
Un zâmbet poate să binedispună, să intrige şi să dezarmeze deopotrivă o persoană, să exprime acceptare şi compasiune, să vindece suflete.
Ce te costă să zâmbeşti?
Într-o lume atât de uşor influenţabilă, o lume în care în loc să ne descoperim, ajungem să copiem, zâmbetele şi hrana pentru suflet devin “accesorii” de lux, pe care nu ni le mai permitem. Şi asta nu pentru că nu ar fi la îndemâna oricui, ci pentru că uităm să ne folosim resursele primite la naştere şi “ruginesc”undeva într-unul din sertarele sufletului nostru.
Eşti trist? Zâmbeşte, se poate şi mai rău…
Plouă în viaţa ta? După ploaie, cerul devine senin.
pelinel Eşti judecat? Zâmbeşte, judecata adevărată vine mai încolo; mai ai timp să te îndrepţi:)
Te-a părăsit iubitul/iubita? Zâmbeşte, nu era pentru tine şi jumătatea ta te caută.
Te chinuie boala? Roagă-te, vezi unde ai greşit şi bucură-te de fiecare moment ca şi cum ar fi ultimul.
În concluzie, fii optimist, zâmbeşte şi ţi se va zâmbi, râzi din suflet când ai motive, fără menajamente, e o terapie extraordinară care nu te costă nimic. Ai la dispoziţie deja resursele necesare, în mod natural, aşa că încearcă înainte să spui că nu poţi!
Zâmbesc……:) Şi funcţionează!!!!!

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.