Ea și El Pe canapea

Tu te-ai uitat în oglindă înainte să ieși din casă?

oglinda

Dacă vorbești urât cu cei pe care îi consideri sub nivelul tău, nu faci decât să vorbești despre tine. Ai ajuns la spălătorie, ti-ai aruncat cheile de la mașina, in scârbă, pe masă, te-ai ridicat, cu o privire respingătoare, ai “tras” de blugi in sus, si te-ai indreptat către amărâtul ăla ce iti spală tie, bijuteria. Ai inceput sa țipi la el ca nu ti-a sters cum trebuie picăturile de apă de pe bara din fața. Apoi, ti-ai dres glasul penibil și, pe un ton comunist, continui: “Bă! Să îmi faci si portbagajul. Da’ mai repede că trebuie sa ajung la o intalnire foarte importanta. Si sa dea naiba sa nu il faci cum trebuie, ca de aia îți dau bacșis”. Trebuia musai sa specifici ca intalnirea e foarte importanta, altfel nu putea dormi nimeni din spalatorie, linistit, noaptea. Si trebuia sa afle toata lumea ca tu dai bacșis. La cât de melteni sunt unii, nu m-aș mira ca bacșișul ala sa fie 1 leu. Păi nimeni nu ajunge sa fie sclavul tău, prietene. Nici pentru 100 lei.

Faptul că ai “Merțan S classe” nu înseamnă ca si si clasă. Faptul ca tu ești un șmecher de carton care si-a facut banii cinstit, sau nu, asta nu înseamnă ca “săracul” ăla de la spalatorie e jegul si cârpa ta. Si el isi câștiga banii cinstit, stând in soare, frig sau ploaie pentru “figuranți” ca tine. Ăsta e jobul lui. Poate mai mult de atât nu poate. Nici nu mai conteaza. Asta nu te ridică, automat, deasupra lui.

Pun pariu ca ești genul care isi scoate mainile pe geamul de la masina si incepe sa arunce cu pixe de redbull sau mucuri de tigara, in toate direcțiile. Prin oras, ii dai talpa si te iei la intrecere cu toti “bolizii” ce merg la Kaufland, doara ai iubita in dreapta ta si trebuie impresionata cu aere de esapament. Iar prietena ta, săraca, isi merită soarta. Am auzit-o si pe ea, printre dinții fațetati si buzele umflate cu pompa: “Dă-l, ma dreq. Nu te mai lua de el. Tu nu vezi cum arată? Zici că e boschetar”.

Hopaaa!
Da tu te-ai uitat in oglinda inainte sa iesi din casa? Aveai niste iegari pe tine din 2004. Aveai mai multe culori decât are curcubeul. Sincer, dacă eu as fi un boschetar, nu cred ca aș ieși cu tine. In fine, ăștia sunt unii din oamenii de azi. Sunt ăia care te scuipa la semafor, care te fac de “rahat” pe unde te prind, care nu dau doi bani pe cei din jur. Cei doi se meritau. Cu vârf si indesat. Ca doară, atragi ceea ce ești, de multe ori. Bag mana in foc ca asta e genul de barbat care isi loveste consoarta si apoi o împaca rapid, ducând-o la Sephora, falfaindu-i pe la nas ultimul parfum din gama “sunt pitipoanca si tre sa miros bine”. Iar ea râde ca “proasta in târg” și îl iartă. Ca oricum, altu’ mai bun decât bărba-su nu exista si, oricum, toți barbatii “ie porci”. Știm…

Comandă de aici: https://booksandpassion.ro/