Ea și El

Gesturi de iubire, adunate pe pagina mea de Facebook

 

Pe gesturile de iubire se sprijină întregul edificiu al relației dintre doi oameni.

Omul de lângă noi, dacă ne iubește, înseamnă că ne și cunoaște. Și știe foarte bine ce anume ne face fericiți. Sau măcar ce anume ar fi în măsură să ne alunge încruntarea de pe chip și să ne reaprindă luminițele din priviri.
Le-am lansat prietenilor mei de pe Facebook o provocare. Dacă va funcționa, o vom repeta. La urma urmei, cele mai interesante articole sunt cele în care cititorii se regăsesc. De data aceasta, cititorii nu numai că se vor regăsi în articolul meu, ci, mai mult, ei îl vor și…. semna!
Cum spuneam, în zorii zilei v-am aruncat o mănușă “virtuală”:
“Povestiți-mi un lucru drăguț pe care partenerul/partenera voastră l-a făcut/spus, pentru a vă face plăcere” – i-am rugat eu pe prietenii mei de pe Facebook, promițându-le că, mai spre seară, cei mai inspirați își vor citi răspunsurile în revista noastră online.
…Seara a venit, iată, și le mulțumesc tuturor celor care au folosit întrebarea mea, pentru a se întoarce pe continentul amintirilor frumoase și pentru a ne confirma, odată în plus, prin cele postate de ei, că fericirea stă în lucrurile mărunte!
Am selectat mai jos răspunsurile cele mai deosebite. Pe toate celelalte le puteți citi, firește, pe pagina mea personală. Nu voi sterge niciunul, pentru că îmi sunt deopotrivă de dragi!
Delectați-vă cu aceste frumoase gesturi de iubire și…pregătiți-vă, zilele viitoare, pentru noi astfel de provocări!

 

Așadar…ce lucru drăguț a făcut partenerul vostru, pentru a vă aduce bucuria în suflet?

 

* O fotografie la Brasov…Mi s-a spus : “…daca n-ai fi fost tu acolo, poza n-ar fi fost atât
de frumoasă!!” ( Carmen Ionela)

 

 

 


* Cred că cel mai haios lucru mi l-a spus chiar azi băiețelul meu: ,,besc,,! Cred că vine de la,,te iubesc,,!!! Iar soțul îmi spune: “Te iubesc, grăsuța mea”!! ( Ioana Călugăreanu, fiica Andei Călugăreanu)

 

* Eram colegi de liceu, iubita mea a fost admisă la o universitate în Anglia, dar s-a întâmplat ca tocmai atunci să rămână însărcinată cu mine. Nici n-a vrut să audă să întrerupă sarcina, mi-a dăruit un fecior de care sunt tare mândru ( are 20 ani acum) , cu prețul renunțării la a mai pleca din țară. A fost cel mai frumos gest de iubire. ( Doru Ștefănoaie)

 


* “Partenerul” meu de viata/coechipierul meu în drumul acesta frumos dar greu, mi-a spus în una din diminețile trecute: “frumoasa mea, iubita mea, când o să mă fac mare, o să pot să fiu din nou la tine în burtică?!” – este vorba de cuvintele băiețelului meu de 5 anișori! (de-asta bărbații cred că sunt legați pe viață, ombilical, de mamele lor!) ( Maria Dinu)


* Iată ce mi-a spus : “Lasă-le încolo de treburi, şi du-te în pat că nu te aleargă nimeni! “…..Şi am dormit 4 ore după amiază! ( Luiza Nedelcescu)

 

 


* Trandafiri pentru ziua mea de naștere!! 39 de ani de căsnicie,   trei copii minunați și… discuții aprinse cât cuprinde!!😊 (Cristina Leonte)

 

 


* Iată ce-mi spune soțul meu: “Simo, tu stii, voi fi tot timpul alaturi de tine, si împreună trecem prin tot ce ne e dat sa trecem “, “Visele tale sunt si ale mele si impreuna putem sa le implinim”, “Va fi bine, cumva, cumva o sa facem să fie bine”….Uneori nici nu e nevoie de cuvinte, doar o privire si un clipit. 🙂 ( Dumitru Simona Luci)

 

* Când plec în delegații, soția mea îmi face bagajul și-mi bagă prin toate colțurile bilețele-surpriză, în care-mi spune cât de mult mă iubește, îmi scrie poezioare, îmi desenează inimioare! În buzunarele de pantaloni, în trusa de cosmetice, în cutiuța de medicamente, în pijamale etc. Și avem deja 18 ani de căsnicie! ( Nelu Coțoi)

 


* Fiind departe unul de altul ( eu lucrez în Austria), mi-a spus la telefon : ,,Te iubesc din rărunchi! “. Am rămas… mută!😁 ( Abageru Mariana)

 

 


* Mi-am dorit foarte tare, într-o vară, să mergem la mare și, din cauză că soțul nu a reușit să-și ia concediu, nu am putut pleca. Într-o bună zi, mi-a făcut o surpriză de era să leșin : când am venit de la servici, cirtea noastră…devenise un mic Litoral : a adus, nu stiu de unde, nisip, o piscină gonflabilă, două șezlonguri și o umbreluță, și a amenajat și un mic bar, unde mi-a preparat un gin tonic – băutura mea preferată! ( Liza Neacșu)

 

* Poate unora nu le va place, dar mie mi-a dat de gândit. Soțul meu a zis dacă ar fi să aleagă când să moară, ar vrea să fie înaintea mea, pentru că el nu ar face față singurătății, iar eu am învățat să mă bucur din nimic și mă voi descurca mai bine ca el. L-am lăsat sa creadă că așa este! !!! ( Mioara Stancu)

 


* Este minunat când partenerul de viață se gândește la tine și te întreabă “Ce pot face pentru tine azi?” ( Gabriela Nicolae)

 

 


* Un lucru dragut și haios, mi l-a spus soția mea: ,,Te iubesc, scheletul meu drăguț!” ( Liviu Marin)

 

 


*Cel mai drăguț lucru spus în ultima vreme de soțul meu a fost: “MAMIȚI, O SA FII O BUNICĂ TÂNĂRĂ ȘI FRUMOASĂ ! Aștept cu drag evenimentul ,după rolul de mamă, cel de bunică cred că este … deosebit “ ( Angelica Sabo)

 


* Un bilet la mare pe 3 sept.cu gândul și vorbele de dragoste în valuri..eu și ea, spunându-ne: “ uraaa! iubirea mea, plecăm la mare!” ( Richard Ștefan)

 

 


* Ceea ce-mi spune în fiecare dimineaţă şi ori de câte ori ne auzim la telefon în timpul zilei: “Ai grijă de tine!” ( Loredana Tifiniuc)

 

 

 

* ” Tu cânți la pian de fiecare data altfel, din care cauză nu m-am plictisit și am locuit impreună 24 ani !!!” ( Andrei Ignat)

 

 

Surse foto: paginile Fb ale repondenților, onedio.ru, nastol.com.ua

Femei de 10 pe Facebook