Bombănelile Marinei Editoriale

Țineti-vă bine! Se pare că fidelitatea bărbatului e o chestiune de… inteligență!

     

Pentru a alimenta constant site-ul femeide10.ro, răscolesc zilnic presa din străinătate, în special cea cât de cât științifică,  și asta în dorința de a găsi lucruri interesante de transmis vouă,  cititoarelor noastre. De rețete culinare, ce anume se poartă în acest sezon, cum să slăbească în doi timpi și trei mișcări și ce machiaj le avantajează, sunt sigură că sunteți sătule. De aceea ciulesc ochii atunci când îmi atrag atenția titluri inedite, capabile să ne strecoare în teme mai puțin bătătorite sau să ne ofere concluzii neașteptate. Unul din exemple este cel de față. Iar subiectul legat de fidelitatea partenerului frământă , cred, orice femeie. Chiar și pe cele…fără partener! Căci ce poate fi mai plăcut, decât să iei la purecat partenerul alteia?!?

Trăim vremuri sucite, ceea ce ar fi trebuit să ne antreneze capacitatea de a accepta cam orice și de a nu ne mai holba, la tot pasul. Bunăoară, nu ar mai trebui să ne mire că poligamia a devenit un fenomen la ordinea zilei. A zilei noastre, căci în trecut, știm bine, acest lucru era reprobabil. Dar nu, lumea a evoluat și nu întotdeauna în direcțiile corecte. Poligamia a câstigat teren și, deși și femeile se înghesuie să hrănească statisticile în acest sens, barbații, drăgălașii de ei,  rămân totuși lideri absoluți.  S-a încetățenit o concluzie tembelă : cică fidelitatea bărbaților este dictată de partenera din dotare : fie ea nevastă,  nevastă în devenire sau pur și simplu “Iubi”. Cu alte cuvinte, fiecare încercare a bărbatului de a o apuca” pe de lături” sigur își are sorgintea în ceva ce noi, femeile,  nu facem bine : o tocăniță eșuată, o cicăleală prost plasată, o partidă de sex neatractivă ( adică…total diferită de secvențele din filmele XXX!). Cică chiar și capotul înflorat, combinat cu bigudiurile și cu colăceii din jurul abdomenului, reprezintă o combinație letală,  capabilă să-l împingă pe bărbat spre alte așternuturi. ( eu, personal,  nu port capot, nu suport bigudiurile și fac foame, ca să previn colăceii!😁). 

Dar iată că vin deștepții Planetei, respectiv specialiștii Institutului de Economie din Londra, care – plictisiți probabil să mai studieze economia! – dărâmă , cu argumente, teoria de mai sus. Cercetările făcute ( observați? Am evitat sintagma care deja stârnește zâmbete : “cercetătorii britanici”!) au stabilit o legătură directă între nivelul intelectual al bărbatului și înclinația acestuia spre adulter. Ei și acum, dragile mele, bucurați-vă : vă voi da argumentul suprem, pe care să-l folosiți în disputele voastre verbale cu jumătățile voastre infidele : BĂRBAȚII  INTELIGENȚI  ÎȘI  ÎNȘEALĂ  MULT MAI RAR  PARTENERELE!!…Mda, știu, si pe mine mă cam încurcă acel “mult mai rar”, dar a trebuit să redau întocmai concluziile cercetării..Dar importantă este concluzia de bază a oamenilor de știință, nu?

 Cum își explică, așadar, aceștia această teorie surprinzătoare? 

Cercetătorii britanici ( iată că tot a trebuit să-i numesc! ) susțin cu tărie că un bărbat care are un nivel ridicat al intelectului, nu-și va face niciodată o amantă și asta pentru că, în plan social, monogamia este o variantă mult mai convenabilă și mai sigură. Insă – repet eu și o fac și drăguții britanici – acest adevăr nu îl acceptă decât barbații cu o inteligență peste medie.

Haideți să studiem cu atenție istoria evoluției umane! Avem toate motivele să răsuflăm ușurate, pentru că trendul este cât se poate de vizibil : poligamia sexului tare este încet-încet detronată de monogamie. Să deschidem șampania, în cinstea acelor din ce în ce mai multi barbați care, potrivit studiului britanic, ajung la concluzia că relațiile intime cu o singură femeie devin modelul optim al comportamentului sexual. Acestea îi scutesc pe reprezentanții sexului tare de veșnicele căutări ale unor noi partenere, reduc, prin urmare, nivelul stresului și al frământărilor inutile și, în consecință, îi ajută să-și conserve sistemul nervos. Monogamia devine, iată, nivelul superior al relațiilor sexuale. 

 Dar iată că intră in arenă și oamenii de știință americani! Psihologul Michael J.Diamond are propria sa părere, legată de factorii care determină fidelitatea bărbaților. El consideră că monogamia masculină și, respectiv, poligamia, se formează încă din anii copilăriei. Cu alte cuvinte, acestea depind de relațiile din cadrul familiei în care crește cel mic. Dacă a avut parte de un tată fustangiu, cu siguranță că și puștiul, odată devenit adult, nu va îmbrățișa cu prea mare entuziasm principiile monogamiei, călcând strâmb cu prima ocazie. Dacă însă va crește într-o familie în care, între mami și tati  domnesc iubirea, respectul reciproc și devotamentul tatălui față de parteneră, atunci, când va crește, fiul , chiar și în subconștientul său, va traslata acest exemplu în propria sa viață de familie.

Dar să ne întoarcem la britanicii noștri , care, cu tot Brexit-ul lor, continuă să ne rămână simpatici. Ei mai trag, iată, un semnal de alarmă! Cică ar face foarte bine cei doi soți, dacă ar evita să apeleze la serviciile unor bone. Se  pare că, dacă în copilărie băiețelul va beneficia mai mult de grija și dragostea unei bone, decât de cele ale mamei sale, odată devenit adult va simți tentația de a avea… o amantă! Surprinzătoare concluzie, nu?!? Britanicii vin și cu pertinenta lor explicație : în copilărie, în subconștientul viitorului bărbat se va cuibări ideea că, în afara relațiilor de familie oficiale, pot exista legături afective și cu persoane din exterior. ..Și iată cum salvatoarele bone devin “inamicul public nr.1”, în cazul mamelor de băieți! 

 Și ca să mă mențin în sfera științifică, am să le mai dau o veste bună bărbaților care se cred fraieri doar pentru că au ales să fie monogami : oamenii de știință din Universitatea din Florența au ajuns la concluzia că fidelitatea în cuplu este una din condițiile esențiale ale longevității vieții, atât pentru bărbați, cât și pentru noi, femeile! Vreți să trăiți mult și bine, dragii mei? Iubiți-vă doar nevestele! 

    Cam astea sunt noutățile pe care am ținut să vi le transmit astăzi, dragile mele, inclusiv pentru a vă însenina acest inceput de săptămână! Și sunt sigură că, după ce le veți vârâ sub nas soțiorilor voștri, editorialul meu, viața voastră de familie va deveni brusc mult mai împlinită și mai ferită de ..”intemperii”! 

   Trăiască monogamia! 😁

Rubrică oferită de :

 

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate