Timp liber

Suspicious Minds – povestea celebrului cântec al lui Elvis Presley

 

Deseori, marele Elvis Presley obișnuia să preia piese aproape necunoscute, lansate deja de alți artiști și să le transforme în hituri. În marea majoritate a cazurilor, versiunile inițiale ale melodiilor respective treceau neobservate, în rândul publicului larg.

Cam așa s-a întâmplat și în cazul melodiei Suspicious Minds, unul din hiturile “Regelui rock and roll”-ului. 

Muzica și textul melodiei sunt semnate de cantautorul american Mark James, autorul multor hituri ale lui Elvis. 

Într-o seară, târziu, James se juca la chitara sa Fender. Din joaca asta a rezultat un cântec, pe care l-a simțit, din prima, ca având “potențial”. Mark era deja însurat, la acea dată, însă nu-i ieșea din minte fata de care fusese îndrăgostit, în anii de școală. Sotia lui a realizat acest lucru, nefiind foarte încântată de el. Relația lor, ca urmare, a șchiopătat, din acest motiv. Inspirat de această situație, Mark a compus celebra melodie. 

Ascultând track-ul, Elvis a decis : “Piesa asta o voi transforma în hit!”. 

La 23 ianuarie 1969, Elvis a imprimat piesa in 

American Sound Studio, din Memphis, statul Tennessee. James a dorit să fie și el prezent la imprimări, însă Elvis nu se simțea confortabil să cânte, în prezența autorului. 

Prima oară, Presley a interpretat melodia in ziua de 31 iulie 1969 la Las Vegas International Hotel, devenit ulterior Hilton. Foarte curând , melodia a fost imprimată pe un disc, după care a ajuns în vârful clasamentului Billboard Hot 100mși al multor altor topuri internationale.

În anul 2004, revista  Rolling Stone a inclus-o în lista celor 500 cele mai valoroase compoziții muzicale ale tuturor timpurilor. 

Haideți să ascultăm, așadar, celebra melodie : 

https://youtu.be/Y_RCvsiavuM 

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.