Timp liber

Se apropie Crăciunul, s-au întețit cântecele de sezon. Iată-le pe cele mai îndrăgite! 

 

În preajma Crăciunului, parcă nu e difuzor din care să nu răsune acordurile unor melodii dedicate acestei sărbători, fie cele clasice ale lui Frank Sinatra și alții ori hituri mai noi semnate Justin Bieber, Ariana Grande sau Mariah Carey. Oamenii par să nu se sature de ele, ori cel puțin așa reiese dintr-o ierarhie realizată Spotify, în funcție de numărul de streamuri.

De departe , cea ,ai tare melodie este cea interpretată de Mariah Carey – „All I Want for Christmas Is You”

Până și Mariah Carey este surprinsă de succesul formidabil al hitului său din 1994! „All I Want for Christmas Is You” este cea mai ascultată piesă de Crăciun din toate timpurile pe Spotify, cu peste 217 milioane de streamuri, și cea mai vizionată pe YouTube, la aceeași categorie, cu peste 370 de milioane de view-uri.

Iată alte piese de Crăciun, îndrăgite de ascultători și prezente în topurile Spotify: 

Michael Bublé – „It’s Beginning To Look A Lot Like Christmas”

Și această piesa a fost cântată de nenumărați artiști celebrii, dar se pare că utilizatorii Spotify aprecieză cel mai mult vocea contemporană a lui Michael Bublé, celebru pentru coverurile lui de excepție.

Andy Williams – „It’s the Most Wonderful Time of the Year”

Deși este cea mai consacrată piesă de sezon a lui Andy Williams, ce dăinuie de mai bine de jumătate de secol, melodia nu a fost single-ul principal de pe albumul de Crăciun.

Justin Bieber – „Mistletoe”

Anul trecut, piesa lui Justin Bieber se afla pe primul într-un top al melodiilor de Crăciun cu cele mai multe vizualizări pe YouTube, însă în prezent a fost devansată de hitul lui Mariah Carey.

Frank Sinatra – „Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!”

Compusă tocmai în 1945, melodia a fost cântată de nenumărați artiști de-a lungul timpului, însă coverul lui Frank Sinatra pare cel mai cunoscut și îndrăgit de public.

Band Aid – „Do They Know It’s Christmas?” (1984)

Mai mulți artiști celebrii s-au unit în 1984 pentru a veni în sprijinul poporului etiopian, iar conceptul s-a reluat apoi în 1989, 2004 și 2014 pentru diferite cauze. Din prima gardă au făcut parte, printre alții, Boy George, Bono, George Michael, Phil Collins, Sting și membrii trupei Duran Duran.

The Pogues feat. Kirsty MacColl – „Fairytale of New York”

Piesa a fost cenzurată inițial, din cauza cuvintelor „slut”, „faggot” și „arse”, pe care le conține, dar la cererea publicului a fost redifuzată varianta originală.

Bing Crosby – „White Christmas”

Aceasta este o altă piese clasică, din 1942, iar versiunea lui Bing Crosby este cel mai bine vândut single din toate timpurile, cu peste 100 de milioane de exemplare în întreaga lume, potrivit Guinness Book.

Ariana Grande – „Santa Tell Me”

Ariana Grande a lansat single-ul „Santa Tell Me” la un an după ce își lansase primul album dedicat Crăciunului care conține în mare parte coveruri.

Wham! – „Last Christmas”

Piesa „Last Christmas” a căpătat o semnificație tristă anul trecut, când solistul trupei, George Michael, a murit chiar în ziua de Crăciun…

Sursa foto : blog.bestbuy.ca