Arhitecții de frumos Femei de 10

Puțin despre mine

Cristina Moldovan este designer florist, președinte fondator al Asociației Manifest pentru Patrimoniu, coordonator al proiectului Flori la Castel și autorul rubricii Creatori de 10 – Arhitecții de frumos, rubrică ce va fi găzduită , de azi înainte, săptămânal aici , în revista www.femeide10.ro

Dragi cititori,

Eu sunt Cristina Moldovan și, în mod cert, cel mai serios și asumat lucru pe care îl fac este să caut frumosul, să îl descopăr, să îl povestesc și să îl arăt lumii așa cum îl simt eu, îmbrăcat din cap până-n picioare în emoție. În răstimpuri, îl și creez dăruindu-l cu tot cu bucățele de suflet, fără  teamă că dăruiesc prea mult ori că sufletul va rămâne vreodată despuiat.

După decenii de drum prin viață pot spune că m-am plimbat prin ea cu nebunie și curaj, că i-am gustat cafeaua și-n lumi pragmatice precum și-n lumi eterice și că abia m-am încălzit :)) 

Pentru cei fascinați de cifre, buletine, cv-uri, lucrurile stau cam așa: 44 de ani în cartea de identitate, absolventă de jurnalism, o carieră frumoasă tare, în redacțiile revistelor de top și, de la un moment dat încolo un exit asumat și-o evadare pe viață în lumea creațiilor în fel și chip. Cel mai probabil, mi-am construit temeinic vreo 20 de ani de carieră pentru a-mi asuma libertatea de a fi cea de acum.
Lumea florilor mi-a făcut această trecere mai ușoară și mai parfumată. M-a învățat, ca pe un copil mic să mă bucur iar de orice lucru mic și să mă hrănesc și mai abitir cu bucuria de a crea și de a dărui. Anii în care am creat ajutându-mă de flori m-au purtat și mai departe către dorința de a-mi descoperi țara și de a-i îmbrăca în flori rănile adânci, rănile patrimoniului nostru lăsat să moară. Din dragoste curată și sinceră s-a născut Flori la Castel, proiectul manifest prin care îmi propun să dărâm zidurile indiferenței și să înmoi inimile celor care încă mai pot salva ceva dar care acum privesc cu ochii goi dezastrul. În mod cert, echipa mea, cu mine în frunte se străduiește să arate lumii potențialul istoric, cultural și turistic nefructificat al țării noastre. E un proiect fără precedent, posibil doar cu eforturi uriașe în spate, făcut cu drag de o mână de oameni cărora le pasă și care, din nimic se dăruiesc pe ei deplin. Dar, cum de cele mai multe ori e mai util să arăți oamenilor decât să spui ce faci, acest proiect, împletit din istorie, literatură, cinematografie, artă și iubire se povestește pe sine în www.florilacastel.ro Primiți-l așa cum vi-l dăruiesc, ca de la inimă la inimă!
Flori la Castel este abia începutul unui proiect amplu dedicat comorilor neștiute ale României, comori arhitecturale dar și comori umane pe care asociația pe care am creat-o – Manifest pentru Patrimoniu – le va ajuta să iasă la lumină, în ochii voștri, în ochii tuturor. Pentru că România mea e prea frumoasă pentru a fi lăsată în uitare și-n abandon. Pentru că nu doar de cei responsabili depinde devenirea ei ci și de noi, oamenii obișnuiți care putem schimba în bine povestea unei țări.
Da, știu, sunt o optimistă incurabilă, mi-o asum și despre asta vom vorbi, săptămânal, în această rubrică. Promit să descopăr, pentru voi, oameni incredibili care, prin darurile cu care au fost înzestrați au înțeles că lumea din jur numai prin frumos o mai putem schimba, acei oameni care nu au baghete magice dar care reușesc să mute munți, oameni care pot schimba paradigma României prin simpla lor existență, acei mari necunoscuți – arhitecții de frumos.
În sine, rubrica se promite a fi o călătorie de cinci stele iar pentru ea am nevoie de voi ca pasageri. Așadar, porniți cu mine în această călătorie pe urmele comorilor noastre nedescoperite? Plecăm împreună să găsim frumosul de 10 ?
Dacă răspunsul vostru este DA, atunci înseamnă că toată lumea a înțeles deja prima și cea mai mare lecție: iubirea încă mai poate salva și deschide uși nebănuite!
Vă mulțumesc că existați și că alegeți să sperați alături de mine!
Din dragoste pentru România,
designer florist
               Cristina Moldovan
Cristina.Moldovan.714

1 comentariu

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate