banner marshal garden
Nutriție

Pește la cuptor, în stil grecesc, cu roșii și cașcaval

 

Chiar și cei care nu se dau neapărat în vânt după pește, nu vor putea refuza o porție din delicatesa despre care vă vom vorbi astăzi. E vorba de pește gătit în stil grecesc, copt la cuptor. Puteți să-l consumați cu orice fel de garnitură. Gustul acestui preparat vă va da gata, având în vedere că peștele este băgat la cuptor în sos de roșii cu usturoi și cu cașcaval ras. 

Dar haideți să învățăm să preparăm această minunăție! 

Ingrediente : 

1 kg file de peste ( la alegere) 

  •     3 roșii mari sau 12 roșii cherry
  • 350 g cașcaval  
  • O jumătate de lămâie
  • 4 căței de usturoi
  • Maioneza
  • Sare
  • Verdeață proaspătă
  • Ulei
  • Modul de preparare :  Se spală fileul de pește sub jet de apă rece și se șterge cu ajutorul unui prosop de hârtie. Se taie peștele în bucăți pătrate. Se sărează, nu foarte mult. Se stropește peștele cu zeama de lămâie.

Separat, spălăm roșiile și le tăiem cubulețe. Dacă sunt roșii cherry, le taiem pur și simplu în două. Radem cașcavalul , curațăm și mărunțim usturoiul. 

Punem într-un vas separat roșiile, usturoiul si cașcavalul ras, amestecăm cu cca 300 g de maioneză. 

Se unge cu ulei tava de cuptor. Se toarnă jumătate din amestecul de mai sus, iar deasupra se pun bucățelele de pește. Deasupra se toarnă cealaltă jumătate din amestec. Se presară cașcaval ras. 

Se pune peștele în cuptorul încins la 180 grade și se ține 40 de minute. 

Dacă vă place combinația, mai puteți acoperi peștele cu morcov ras și ceapă. 

Dacă vă place carnea, sunt șanse mari să vă placă și o rețetă similară , franțuzească , pe bază de carne de porc. Principiul de pregătire este același ca și în cazul peștelui în stil grecesc. 

pastedGraphic.png

Sursa : hochu.ua 

Femei de 10 pe Facebook