Nutriție

Bucătarul Jakob Hausmann ne dă gata cu un desert de 10 : PANNACOTA CU CIMBRU ȘI CĂPȘUNE

Doar dacă citești rețeta oferită de Jakob Hausmann simți papilele gustative cum o vor lua razna. Însă cel mai important este că vei reuși să rămâi în gândul celor dragi dacă o vei încerca la tine acasă. Exactitatea cu care ne îndrumă talentatul Jakob Hausmann să încercăm creația lui, ne poate face pentru câteva clipe să ne simțim adevărați chefi. Doamnelor și domnilor …Pannacota cu cimbru și căpșune

PANNACOTA CU CIMBRU ȘI CAPȘUNE– 4 porții

 

Ingrediente:

– 9 foi de gelatină Dr Oetker

– 750 ml smântână vegetală

– 75 g zahăr vanilinat Dr Oetker

– 1 legătură cimbru proaspăt

– 50 g zahăr

– 1 lingură amidon Dr Oetker

– 50 ml sirop de grenadine

– 100 ml apă

– Decor –  frunze de mentă

– 200 g căpșune proaspete

 

Se pune la fiert  smântâna vegetală cu zahărul vanilinat, se adauga cimbrul, iar când dă în clocot se adaugă foile de gelatină, în prealabil înmuiate în apă rece și stoarse.

 

Se toarnă pannacotta în forme, printr-o sită și apoi se dă la frigider să se întăreasă.

 

Se spală și se curăță căpșunile, iar dacă sunt mari se taie în jumătate.

 

Se face un sos astfel: 50 g zahăr se caramelizează în tigaia încinsă. Se adaugă căpșunile, apoi siropul de grenadine și apa. Se pune peste amidon puțină apă, se amestecă și se toarnă în tigaie, amestecându-se în continuu până când sosul devine cremos.

Formele cu pannacotta se scot de la rece, se introduc în apă caldă câteva secunde, ca sa iasă mai ușor.  Se scot din forme întoarse pe farfurie și se decorează cu sosul cald, căpsuni și mentă.

Nota : Celebrul chef va putea fi admirat “în acțiune”, executând preparatul de mai sus, sâmbătă, 26 iunie, in cadrul emisiunii “Femei de 10, Bărbați de 10” , ora 15, TVR2!

Etichete