Copii și tineri

5 lucruri pe care trebuie să le știe fiica mea, pentru ca niciun bărbat să n-o rănească niciodată

 

Am suferit un viol. Din acel moment au trecut mulți ani. Acum am o căsnicie fericită și am o fetița de 5 ani.  Încă nu se află la vârsta la care aș putea vorbi deschis cu ea despre ceea ce mi s-a întâmplat, dar chiar și dacă ar fi fost, e tare greu să vorbești despre astfel de lucruri. E tare greu și să preîntâmpini astfel de situații și oricum nu poți prevedea tot ce poate păți o femeie, în viața sa.   

Dar pot s-o învăț câteva lucruri, pentru a o ajuta să se protejeze și să se prețuiască pe ea însăși. 

1. «NU» — înseamnă totdeauna “nu”, indiferent de circumstanțe

Nu are importanță că îi placi. Nu are importanță dacă el crede că îi datorezi ceva. Nu are importanță că el consideră că i-ai făcut avansuri. “NU!” trebuie să însemne întotdeauna “Nu!”. Dacă tu îl rogi să nu te atingă, “NU!” înseamnă “Nu!”. Dacă tu îl rogi să nu te mai sune, “NU!” înseamnă “Nu!”. Și asta e valabil în orice situație. 

2. Fii mereu într-un anturaj bun

Dacă în gașca ta există o situație tensionată din punct de vedere sexual, nu este un mediu favorabil. Într-o astfel de gașcă nu te vei putea relaxa și nu vei putea avea încredre că totul va fi bine. Nu rămâne niciodată singură într-o adunare de oameni pe care nu-i cunoști. Să ai intotdeauna alături un om in care ai incredere, care nu te va lăsa sa pleci singură noaptea acasă. Să fii mereu prietenă cu oamenii care au un sistem de valori asemanator cu al tău, sănătos, și care știu să i decizii înțelepte. Dacă te vei înconjura de oameni-problemă, vei avea tu însăți probleme, ai în jur oameni buni! 

3. Îmi poți povesti TOTUL! 

Nimic nu ma va face să nu te mai iubesc! Chiar dacă ai greșit, sau ai făcut ceva ce știi ca ma va supăra, îmi poți povesti TOTUL și eu te voi iubi la fel de mult! Chiar dacă cineva iți va spune că nu trebuie să stiu cutare lucru, ca să nu mă supăr, tu trebuie să mi-l povestești. 

4. Corpul tău este un loc sfânt. 

Este foarte firesc să vrei să te îmbraci sexy și să-ți iubești corpul. Chiar dacă vei umbla goală, nici atunci nimeni nu are dreptul să te violeze. Trupul tău e un lucru sfânt și numai tu poți decide ce vrei să faci cu el. Numai tu alegi care este limita, in ceea ce privește viața ta intimă. 

5. Nu există promisiuni.

Nu-i permite niciunui bărbat să-ți spună “Doar mi-ai promis că vom face sex!” . Promisiunile se pot schimba, dacă celălalt nu merită să ți le păstrezi. 

Întâlnirile nu reprezintă o garanție. Nici relațiile în sine. 

Sursa : soulpost.ru 

Sursa foto : boombate.com