Copii și tineri

David Popovici a dat startul către îmbunătățirea generației

 

Cu toții știm cine este David Popovici. Este un campion mondial. Unul dintre motivele datorită cărora țara noastră încă se mai mândrește pe plan sportiv. El este și ambasadorul Speranței în RoMâine, platforma de sănătate a României, lansată de MedLife. Aș putea să-l numesc “românul momentului”.

Teoretic vorbind, “David Popovici este un înotător român, specializat în stilul liber. Este campion mondial și european în 2022 la 100 de metri și la 200 de metri în stil liber. David Popovici a devenit cel mai tânăr campion mondial la proba de 200 m liber masculin și unul dintre cei mai tineri campioni mondiali masculin din istoria înotului. El deține recordul mondial la seniori și la juniori la proba de 100 m liber, precum și recordul mondial la juniori, la 200 m liber.” (sursa: Wikipedia)

Dar cred că este foarte important să menționez că este doar un adolescent. Făcând parte din aceeași generație ca el, pot spune că mi-ar plăcea să existe mai mulți tineri atât de dedicați lucrurilor pe care le fac, silitori, pasionați și conștienți că în ei este schimbarea. David Popovici a dat startul către îmbunătățirea generației. Este rândul nostru să ducem către sfârșit strădania altora de a îndrepta ceea ce pare că afundă visurile. David Popovici face parte din tinerii care te forțează să te gândești că lumea și generația noastră… mai au o șansă. Dacă ar fi mai mulți adolescenți ca el, poate că țara noastră ar avea un loc important în clasamentul țărilor în care sportul primează.

“David Popovici a început înotul la vârsta de patru ani, la recomandarea unui medic ortoped pentru a corecta scolioza aflată în stadiu incipient.  La 10 ani, Popovici a doborât primul său record național, la 50 m spate – record deținut timp de 24 de ani de Dragoș Coman, medaliat mondial cu bronz în 2003. La 14 ani a devenit cel mai rapid înotător sub 15 ani din istoria Festivalului Olimpic al Tineretului European, înotând 100 de metri în 49,82 secunde.” (sursa: Wikipedia)

 

Am urmărit câteva interviuri cu David Popovici și nu am putut să nu-i observ asumarea și calmul cu care a răspuns la întrebările pe care le-a primit.

Perspectiva lui în ceea ce privește speranța ar putea deveni un motto pentru cei ce au nevoie de un imbold ca să apeleze la propriile capacități și puteri. Conform site-ului hotnews.ro, acestea sunt răspunsurile lui David Popovici: „Speranța este universală, nu poți să ai speranță că îți poți lăsa amprenta în natație – în cazul meu de exemplu, dar în viața personală să fii neîncrezător.”, “Speranța te însoțește în fiecare clipă, sau cel puțin așa ar trebui, fiindcă încrederea că poți schimba sau influența oameni te ajută să evoluezi și să devii cea mai bună versiune a ta.”, “Nu poți doar să îți propui să ai speranță, trebuie să crezi, să nu te doboare piedicile, să înveți din greșeli.”

Iar dacă vă întrebați cum este adolescentul David Popovici în viața de zi cu zi, nu sportivul, site-ul hotnews.ro s-a asigurat că David va oferi un răspuns și la o astfel de întrebare: “Viața socială nu suferă, mă întâlnesc cu prietenii duminica, nu prea merg la petreceri pentru că ele încep când adorm eu. Voi lipsi la majoratele de anul acesta, însă prietenii mei înțeleg și nu se supără, recuperăm cumva. Nu am făcut eforturi, pur și simplu am ales acest mod de viață și mă descurc cu toate. Am mai puțin timp pentru toate, însă am prieteni, am mers în tabere, ascult muzică, văd filme, mă plimb cu bicicleta prin oraș, am descoperit câteva locuri unde mănânc ceea ce îmi place… totul e normal, ca pentru oricare alt adolescent.”

Acesta ne mai împărtășește și faptul că alimentația este un factor important în reușitele sale, dar și că, pe partea ne nutriție, se consultă cu Bob Seebohar, un specialist din SUA.

Potrivit adevărul.ro, așa a arătat  vara lui   David Popovici,   bazându-ne pe reușitele sale:

 

– Mondialele de la Budapesta – aur la 100 de metri liber, aur la 200 de metri liber.

– Europenele de juniori de la Otopeni – aur la 50 de metri liber, aur la 100 de metri liber, aur la 200 de metri liber, aur la ştafetă 4×100 de metri liber masculin, argint la ştafetă 4×100 de metri mixt.

– Europenele de seniori de la Roma – aur la 100 de metri liber, aur la 200 de metri liber.

– Mondialele de juniori de la Lima – aur la ştafetă 4×100 de metri liber masculin, aur la 200 de metri liber Argint la ștafetă mixtă 4×100 metri liber, aur la 100 de metri liber.

Cu siguranță, victoriile lui David Popovici nu se vor sfârși aici. Perseverența, curajul, și strădania l-au făcut să devină o emblemă a sportului românesc. Acest campion, încă adolescent, poate să fie un model demn de urmat atât în ceea ce privește comportamentul, cât și evoluția în carieră. Se pot observa cu ușurință buna sa creștere, respectul și ambiția încă din comportament, postură, modul prin care vorbește cu oamenii și modul prin care îi tratează pe cei ce-l apreciază.

Viitorul este incert pentru fiecare dintre noi, însă, am un sentiment sigur care mă face să fiu convinsă că datorită lui David Popovici, înotul românesc capătă valoare, că țara noastră o să aibă și mai multe motive pentru a se mândri, dar și că generația tânără se îndreaptă spre drumul cel bun.

 

Etichete

Publicitate